Nava mare de desant Azov a Flotei ruse din Marea Neagră a intrat în Marea Mediterană

Surse locale turcești au informat că, pe 23.11.2019, nava mare de desant Azov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a intrat în acvatoriul Mării Mediterane.

Potrivit site-urilor din Istanbul, care publică fotografii cu trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor, nava de desant Azov se deplasează către portul sirian Tartus, unde este dislocată o bază de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

După aspectul exterior al navei, se pare că aceasta este încărcată puternic.

În ultimele două luni, nava mare de desant Azov s-a deplasat deja de trei ori în Siria și de cinci ori de la începutul anului.

Joia trecută, în Marea Mediterană s-a deplasat și remorcherul de salvare Shakhter al FRMN.

Potrivit presei străine, navele mari de desant și navele auxiliare ale Forțelor Navale ale Federației Ruse, precum și alte nave închiriate, participă la operația denumită Expresul sirian de livrare a mărfurilor pentru grupul de aviație rus de la Baza Aeriană – Hmeimim din Provincia Latakia, baza de asigurare tehnico-materială din portul Tartus și pentru armata siriană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de desant Azov aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se află șapte nave de desant, care, începând din anul 2015, participă la operația Expresul sirian.

Este de remarcat faptul că, în această săptămână, nava mare de desant Azov a participat la activități de pregătire pentru luptă, desfășurate în Marea Neagră, împreună cu alte 10 nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s