În cadrul Bazei Militare ruse din Tadjikistan, a intrat în serviciul de luptă un divizion de rachete antiaeriene de tip S-300PS

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 01.12.2019, în cadrul Bazei Militare ruse din Tadjikistan, a intrat în serviciul de luptă un divizion de rachete antiaeriene de tip  S-300PS.

După cum au informat anterior reprezentanții Ministerului rus al Apărării, un complet de nivel divizion de rachete antiaeriene S-300PS a fost introdus în dotarea Bazei Militare 201 în luna octombrie. Tehnica a fost livrată în Tadjikistan pe calea federată și provine dintr-un depozit de păstrare a tehnicii militare al Regiunii Militare Centru din zona Volga.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Apărării, misiunea de bază a divizionului va consta în acoperirea obiectivelor Bazei Militare 201 împotriva mijloacelor de atac aerocosmic și apărarea antiaeriană a regiunii de securitate colectivă din Asia Centrală.

În compunerea divizionului se află aproximativ 30 de unități de tehnică, inclusiv un punct de comandă, instalații de lansare, un radiolocator, precum și mașini de asigurare.

S-300, produs de concernul aerocosmic Almaz-Antey, este un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune. Acesta îndeplinește misiuni de acoperire a grupărilor de trupe și obiectivelor strategice, punctelor staționare de conducere, bazelor militare, centrelor admoinistrative și obiectivelor industriale împotriva atacurilor rachetelor balistice și de croazieră, aparatelor de zbor fără pilot, aviației tactice și strategice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizionul de rachete antiaeriene de tip S-300PS dislocat în Tadjikistan va fi integrat în Sistemul de apărare antiaeriană al CSI.

Potrivit specialiștilor militari ruși, dislocarea sistemului de rachete antiaeriene S-300PS în Tadjikistan este legată de intensificarea activităților teroriste din Afganistan. În baza unor informații provenite de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă, după înfrângerile suferite în Siria și Irak, organizațiile teroriste sunt transferate în Afganistan.

Deși pare depășit, iar în Federația Rusă a fost înlocuit aproape complet cu noile sisteme S-400, în cazul în care este exploatat corect, sistemul de rachete antiaeriene S-300 este încă un mijloc foarte eficient de apărare antiaeriană.

Federația Rusă dispune de un număr foarte mare de sisteme de acest tip, care au fost retrase din înzestrarea Forțelor Aerocosmice. Probabil, o parte dintre acestea vor fi donate unor state partenere, în cadrul procesului de cooperare tehnico-militară. Unul dintre aceste state ar putea fi chiar Serbia, care își dorește achiziționarea de sisteme de rachete antiaeriene S-400, dar nu dispune de mijloacele financiare necesare pentru o astfel de tranzacție.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s