Federația Rusă și Turcia au înființat baze militare noi în nordul Siriei

Publicația libaneză Al-Masdar News a informat, pe 04.12.2019, că Forțele Armate ale Federației Ruse au înființat o nouă bază militară în nordul Siriei, după ce au ajuns la un acord în acest sens cu Forțele Democratice Siriene (SDS).

Baza militară a fost desfășurată în localitatea de graniță Amudeh din guvernatoratul Al-Hasaka. Pentru construcția noii facilități, în zonă au început să sosească echipamente grele. Se presupune că baza va servi drept punct de observare a graniței cu Turcia.

În prezent, armata rusă are două baze în guvernatoratul Al-Hasaka, dintre care facilitatea principală este aeroportul Al-Kamishli.

Conform publicației Al-Ihbaria, Turcia își consolidează simultan prezența militară în Siria. Armata turcă a creat două noi facilități militare în vecinătatea orașului Ras al-Ain, în nord-estul Siriei, în satele Al-Tulan și Al-Kanhir din guvernatoratul Al-Hasaka.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Construcția de noi facilități ale armatei ruse în Siria este confirmată și de intensificarea transporturilor maritime de la Novorossiysk la Tartus.

Astfel, pe 29 noiembrie, nava gigantică de containere Sparta a companiei Oboronlogistika a Ministerului rus al Apărării a trecut prin stâmtorile de la Marea Neagră, în direcția Mării Mediterane.

De asemenea, pe 28 noiembrie, a ieșit din Marea Neagră spre Siria și cargoul Dvinitsa-50 din compunerea flotei auxiliare din cadrul Forțelor Navale.

În afară de acestea, cu o săptămână în urmă, a traversat Strâmtorile Borsfor și Dardanele și nava mare de desant Azov a FRMN. Aceasta a fost a treia deplasare a navei spre Siria din ultimele două luni și a cincea de la începutul anului.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s