Un detașament de nave de luptă al Flotei ruse de Nord a început executarea unui marș de lungă durată

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 03.12.2019, un detașament de nave de luptă al flotei a ieșit din Baza Navală – Severomorsk și a început executarea unui marș de lungă durată.

Detașamentul este format din distrugătorul Viceamiral Kulakov și nava mare de desant Kondopoga.

Comandantul Flotei de Nord, viceamiral Aleksandr Moiseev, a declarat că marșul de lungă durată al celor două nave, care se realizează la începutul noului an de instrucție, va deschide o serie întreagă de alte marșuri care vor urma, potrivit Planului de pregătire pentru luptă.

În perioada următoare, detașamentul de nave de luptă va trece prin Marea Barents și prin Oceanul Atlantic. Pe timpul deplasării, echipajele navelor vor desfășura o serie de exerciții navale. De asemenea, elicopterele de tip Ka-27 de la bordul distrugătorului Viceamiral Kulakov vor desfășura zboruri planificate de instrucție.

Ieșirea pe mare a detașamentului de nave de luptă ale Flotei de Nord a fost precedată de o pregătire îndelungată și intensă a echipajelor navelor, care au finalizat un ciclu complet de pregătire în baza de dislocare și în poligoanele de instrucție ale flotei din Marea Barents. Personalul a îndeplinit un complex de misiuni de respingere a unor atacuri aeriene, cu întrebuințarea complexelor de rachete antiaeriene, au desfășurat antrenamente de luptă pentru vitalitatea navei și de apărare antidiversiune. De asemenea, au fost desfășurate activități de cooperare cu elicopterele ambarcate.

În anul de instrucție 2019, echipajele distrugătorului Viceamiral Kulakov și navei mari de desant Kondopoga au îndeplinit misiuni în cadrul unui marș de lungă durată desfășurat în regiunea arctică. Navele s-au deplasat pe ruta nordică, în arhipelagurile Novaya Zemlia, Severnaya Zemlia și Franz Josef, precum și în raionul Insulei Taimyr.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, pe timpul marșului de lungă durată, navele de luptă le Flotei de Nord vor îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană.

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, un alt detașament de nave al Flotei de Nord se întoarce dintr-un marș de lungă durată. Acesta este format din crucișătorul Mareșal Ustinov, remorceherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma.

Pe 01 decembrie, navele au luat curs spre nordul Oceanului Atlantic, după ce au încheiat executarea în Atlanticul de Sud a unui exercițiu naval cu fregata Weifang a armatei de eliberare națională din China și cu fregata Amatola aparținând Forțelor Navale ale Africii de Sud.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

De la începutul marșului, navele au parcurs peste 26.000 de mile marine.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s