În cadrul FRMN, a fost executat un exercițiu de pregătire a navelor pentru luptă și marș

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 04.12.2019, echipajele navelor de luptă au executat un exercițiu de organizare a pregătirii de urgență a navelor pentru luptă și marș.

Pe navele de luptă ale FRMN, aflate în punctele de dislocare din Sevastopol și Novorossiysk, s-a desfășurat un exercițiu naval special de intrare a navelor în serviciul de luptă, a declarat Rulev.

În timpul exercițiului, marinarii au desfășurat activități în posturile de luptă și în punctele de comandă la anunțarea alarmei de luptă, au efectuat ieșirea de urgență din punctele de dislocare și au simulat ducerea luptei împotriva mijloacelor de atac aerian ale adversarului. De asemenea, au efectuat pregătirea navelor pentru intrarea în serviciul de luptă.

La exercițiu au participat echipajele crucișătorului Moscova, fregatelor Amiral Grigorovici și Amiral Essen, navelor mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Vyshny Volochek, vedetelor purtătoare de rachete Naberezhnie Chelny și R-60. În total, la exercițiu au participat aproximativ 15 nave de luptă ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul desfășurat în cadrul FRMN a vizat scoaterea principalelor nave de luptă de sub atacul adversarului.

Probabil, în timpul acestuia a fost simulată executarea unui atac aerian asupra Bazelor Navale principale ale FRMN din Sevastopol și Novorossiysk.

Deși sursa nu precizează acest lucru, este posibil ca la exercițiu să fi participat și avioane din cadrul Aviației navale a FRMN.

Este interesant de semnalat faptul că la exercițiu a participat și nava amiral a FRMN, crucișătorul Moscova, care a ieșit pe mare. Crucișătorul, care se află în reparații la Sevastopol, a mai ieșit pe mare, pe 05.06.2019, după o pauză de trei ani. Atunci s-a anunțat că a fost finalizată prima etapă de reparații și că, după verificarea sistemelor navei pe mare, va urma a doua etapă de reparații. Probabil, acum a fost finalizată și etapa a doua, iar crucișătorul urmează să revină, în scurt timp, în serviciul de luptă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s