Submarinul Novorossiysk al FRMN traversează Strâmtorile de la Marea Neagră, deplasându-se la reparații

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.12.2019, submarinul Novorossiysk traversează Strâmtorile de la Marea Neagră, în cadrul transferului către o întreprindere de raparații navale din nord-vestul Federației Ruse, unde va fi supus unui proces de reparații planificat.

În prezent, submarinul traversează Strâmtorile Bosfor și Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

Pe timpul traversării strâmtorilor, submarinele FRMN, precum și navele de luptă de suprafață, acționează în strânsă conformitate cu dreptul maritim internațional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ieșirea submarinului Novorossiysk din Marea Neagră este oarecum surprinzătoare.

În primăvara acestui an, FRMN a făcut o serie întreagă de manevre cu submarinele aflate în dotare. Astfel, de la jumătatea lunii martie și până la începutul lunii mai, a înlocuit submarinele Veliky Novgorod și Kolpino, aflate de un an și jumătate la Tartus în Siria, cu submarinele Krasnodar și Stary Oskol.

Ultimele două submarine au ieșit din Marea Neagră pe 15 martie și 25 aprilie, sub pretextul deplasării la Baltiysk, pentru reparații la Șantierul Naval care le-a produs. Ulterior, reprezentanții ruși au anunțat că acestea vor îndeplini misiuni în Marea Neagră până la sfârșitul anului 2020, după care se vor deplasa la reparații.

În aceste condiții, nimeni nu se mai aștepta ca FRMN să mai scoată alt submarin din Marea Neagră, mai ales că cele patru submarine aflate în regiune au fost supuse, prin rotație, unui proces de reparații ușoare la Sevastopol.

Deocamdată, nu se cunoaște motivul real al ieșirii submarinului Novorossiysk din Marea Neagră. Este posibil ca acesta să meargă, totuși, la Baltiysk, sau este posibil să rămână la Tartus și să plece la reparații unul din cele două submarine aflate în prezent în estul Mări Mediterane.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s