O dronă americană RQ-4A Global Hawk a executat un zbor de cercetare la granițele ruse din Marea Neagră

Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând sursele de monitorizare de aviație occidentale, că, pe 13.12.2019, o dronă strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a executat un zbor de cercetare la granițele Federației Ruse din Marea Neagră.

Drona, cu numărul de bord 04-2021, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, începând de la ora 13.15 (ora Moscovei), timp de trei ore, a patrulat de-a lungul litoralului vestic și sud-vestic al Peninsulei Crimeea. Aceasta a efectuat patru treceri de-a lungul peninsulei, la o altitudine de aproximativ 16.000 de metri.

În raionul localității Sevastopol, drona s-a apropiat de litoral la o distanță de aproximativ 34 de kilometri de locul în care, potrivit datelor occidentale, este dislocat un divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Zborul anterior al unei drone de tip RQ-4A Global Hawk a fost înregistrat la vest de Crimeea pe 06 decembrie. Atunci drona a efectuat cel puțin șase treceri de-a lungul litoralului Crimeii și două treceri în zona Kuban a Ținutului Krasnodar, la o altitudine de 16.000 de metri și la o distanță de 40 de kilometri de litoral.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din datele prezentate pe Twitter de sursa PlaneRadar rezultă că, înaintea venirii în Marea Neagră, drona RQ-4A Global Hawk a executat misiuni de cercetare de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Drona a întrebuințat indicativul FORTE10.

Sursa: interfax.ru, iz.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s