În Crimeea, a fost executat un exercițiu tactic de zbor, cu participarea avioanelor de vânătoare

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 14.12.2019, în Crimeea, a fost executat un exercițiu tactic de zbor al marii unități de aviație a Regiunii Militare Sud.

Potrivit planului exercițiului, o patrulă de avioane de vânătoare Su-27SM și Su-30M2 aflate în serviciu a fost alertată și ridicată în aer pentru interceptarea unui avion al adversarului convențional, care a încălcat granița aeriană a Federației Ruse.

Rolul adversarului a fost jucat de avioane din compunerea altei unități de aviație, dislocate pe un alt aerodrom din peninsulă.

În timpul luptei aeriene, în urma întrebuințării rachetelor și a armamentului de tragere de la bord, avioanele care au încălcat granița aeriană au fost distruse.

De asemenea, în timpul îndeplinirii misiunilor, piloții au desfășurat activități în cooperare cu subunități de rachete antiaeriene și radiotehnice, de pilotare a tehnicii după un traiect de zbor stabilit anterior și de ieșire de sub focul mijloacelor de distrugere ale adversarului convențional.

La exercițiu au participat aproximativ 10 avioane din compunerea Aviației Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Probabil, la exercițiu au participat câte o celulă de avioane (2 + 2) Su-27SM și Su-30M2 din cadrul Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek.

Rolul adversarului a fost jucat de avioane Su-24M și Su-25SM din cadrul Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe.

Exercițiul se desfășoară în contextual intensificării zborurilor de cercetare executate cu drone și avioane ale NATO în proximitatea granițelor Federației Ruse din Marea Neagră.

De asemenea, în acest an, bombardiere strategice americane B-52H au simulat executarea unui atac asupra Peninsulei Crimeea.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s