În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu de luptă antisubmarin

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.12.2019, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), s-a desfășurat un exercițiu de căutare a submarinelor adversarului convențional.

Un detașament de nave al FRMN a executat un complex de activități pe mare privind căutarea, escortarea și distrugerea submarinelor.

Rolul adversarului a fost jucat, alternativ, de echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Kolpino.

În timpul exercițiului, care a durat mai multe ore, au fost desfășurate activități de cooperare între echipajele navelor, pe timpul căutării și distrugerii submarinelor adversarului convențional. Astfel, echipajele fregatelor Amiral Makarov și Amiral Grigorovici au îndeplinit misiuni de căutare a submarinelor, în comun cu navele mici antisubmarin.

Gruparea navală de căutare și asalt a întrebuințat mai multe posibilități de stabilire a contactului hidroacustic și de distrugere a țintelor submarine, în timp ce echipajele submarinelor au desfășurat activități de ieșire de sub atac și de distrugere a navelor de suprafață cu rachete și torpile.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul este unul foarte complex pentru această perioadă a procesului de pregătire pentru luptă.

Este oarecum surprinzătoare prezența concomitentă pe mare a două din cele trei submarine Proiect 636.3 ale FRMN, aflate în Marea Neagră. Pe lângă submarinele Veliky Novgorod și Kolpino, în prezent, în Marea Neagră, se mai află doar submarinul Rostov pe Don. Alte trei submarine, Stary Oskol, Krasnodar și Novorossiysk, se află în portul Tartus și în estul Mării Mediterane, unde desfășoară misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De asemenea, fregata Amiral Makarov abia a revenit din misunea de aproximativ trei luni desfășurată în Marea Mediterană. Aceasta a intrat în Marea Neagră pe 23 decembrie.

În aceste zile, pe mare s-au aflat, și probabil continuă să se afle și alte nave ale FRMN purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Este vorba despre navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, precum și de nava de patrulare Dmitri Rogachev.

Astfel, trebuie remarcat faptul că, în prezent, în Marea Neagră, se desfășoară exerciții cu șapte platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care două submarine și cinci nave de suprafață, alături de alte nave mici de luptă antisubmarin.

Dacă la toate acestea adăugăm și prezența în Marea Neagră a crucișătorului Mareșal Ustinov al Flotei de Nord avem un tablou complet a intensificării prezenței navale a Federației Ruse în regiune.

În această perioadă, în portul ucrainean Odesa, se află distrugătorul american Ross. Cu toate acestea, reacția Federației Ruse pare una disproporționată.

Oare, pregătesc rușii „un cadou de sărbători” pentru cineva din Regiunea Mării Negre?

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s