În anul 2019, FRMN a executat 35 de lansări de rachete în Marea Neagră și în Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 31.12.2019, că, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, în anul de instrucție 2019, cu echipajele navelor de luptă și cu unitățile de apărare de coastă au fost executate peste 150 de exerciții de diferite tipuri, în timpul cărora au fost desfășurate peste 500 de activități de luptă, cu întrebuințarea armamentelor.

În poligoanele din Marea Neagră și în acvatoriul Mării Mediterane, navele FRMN au executat aproape 200 de trageri de artilerie și 35 de lansări de rachete, inclusiv cu complexul de mare precizie de rachete de tip Kalibr.

Marile unități de nave au îndeplinit aproximativ 140 de misiuni de instrucție și luptă privind ducerea acțiunilor de luptă împotriva submarinelor, navelor de suprafață și obiectivelor de coastă ale adversarului convențional.

În timpul îndeplinirii misiunilor, navele FRMN au navigat aproximativ 4.500 de zile. Echipajele navelor de suprafață și submarinelor au parcurs 237.000 de mile marine, în Marea Neagră, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. Cu această ocazie, navele au efectuat peste 50 de escale în porturi din Grecia, Turcia, Egipt, Algeria, Cipru, Siria, Oman, Djibouti, Yemen și Pakistan.

În anul 2020, Planul de pregătire pentru luptă prevede creșterea intensității procesului de instrucție. Forțele flotei vor continua îndeplinirea de misiuni atât în Marea Neagră, cât și în Marea Mediterană. Principala activitate de pregătire pentru luptă și operativă pentru FRMN va fi reprezentată de participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul de instrucție 2019, navele de suprafață și submarinele FRMN au executat două lansări de rachete cu complexul universal de tip Kalibr, ambele în Marea Neagră.

Astfel, pe 09.10.2019, submarinul B-271 Kolpino a lansat două rachete cu complexul Kalibr-PL: o rachetă de croazieră 3M14K (împotriva unei ținte terestre din poligonul Opuk) și o rachetă antinavă 3M54 (împotriva unei ținte aflate într-un poligon maritim).

De asemenea, pe 11.12.2019, fregata Amiral Essen lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr (3M14T) dintr-un poligon de instrucție din acvatoriul Mării Negre asupra unei ținte terestre.

Probabil, în anii următori, pe măsură ce va crește numărul de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din dotarea FRMN, va fi crescut și numărul lansărilor de rachete de acest tip.

În prezent, FRMN dispune de 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care șase submarine și opt nave de suprafață. Până la sfârșitul anului 2023, numărul acestor platforme va fi dublat, fiind planificat să crească la 28 (șase submarine și 22 de nave de suprafață).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s