La începutul lunii ianuarie 2020, Federația Rusă va executa exerciții de amploare în Marea Neagră

În cadrul unui marș de lungă durată, crucișătorul Mareșal Ustinov, Proiect 1164, din cadrul Diviziei 43 Nave de Suprafață a Flotei ruse de Nord, a început efectuarea unei escale la Sevastopol.

Echipajul crucișătorului va avea parte de o odihnă scurtă în Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), după care, la începutul lunii ianuarie, crucișătorul va conduce o grupare navală în cadrul unui exercițiu planificat al Regiunii Militare Sud în acvatoriul Mării Negre.

În istoria modernă a FRMN, este pentru prima dată când două crucișătoare puternice din clasa Atlant, Moscova și Mareșal Ustinov, se află împreună la aceeași dană în Golful Holland.

De asemenea, pentru participarea la manevre, în dimineața zilei de 30 decembrie, la Sevastopol, a sosit încă o navă a Flotei de Nord, distrugătorul Viceamiral Kulakov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși până în prezent reprezentanții ruși nu au anunțat motivul prezenței celor două nave de rang I ale Flotei de Nord în Marea Neagră, se pare că acestea vor desfășura exerciții cu nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

Federația Rusă va începe în acest fel în forță anul 2020 în Regiunea Mării Negre, un an care va fi marcat de exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

Porbabil că, înaintea exercițiului, în Regiunea Militară Sud vor fi desfășurate mai multe activități de pregătire pentru luptă de amploare.

Sursa: balabin-1712.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s