Aproximativ 60 de nave de luptă și auxiliare aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse se află pe mare

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 01.01.2020, că peste 60 de nave de luptă și auxiliare aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse îndeplinesc misiuni în Oceanul Planetar, iar echipajele acestora au petrecut Anul nou pe mare.

Cele mai multe nave se află în Marea Mediterană, unde îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În prezent, în compunerea grupării se află peste 10 nave ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care sunt conduse de fregata Amiral Essen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 20 decembrie, în Marea Mediterană se aflau 18 nave de luptă și auxiliare aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse. Între timp însă, o parte dintre acestea, între care crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei de Nord și fregata Amiral Makarov a FRMN au părăsit Marea Mediterană și au intrat în Marea Neagră.

În prezent gruparea include patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Pe lângă fregata Amiral Essen, în estul Mării Mediterane și în portul sirian Tartus se mai află trei submarine ale FRMN, respectiv Stary Oskol, Krasnodar și Novorossiysk.

În baza unui ordin al comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, președintele Vladimir Putin, permanent, în Marea Mediterană, trebuie să se afle cel puțin o platformă purtăroare de rachet Kalibr. Cu toate acestea, în ultimii ani, niciodată în regiune nu au fost mai puțin de trei platforme de acest tip. De regulă, în estul Mării Mediterane s-au aflat cel puțin patru sau chiar mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care două sau chiar trei submarine Proiect 636.3.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s