Elicoptere ale Aviației navale FRMN au executat zboruri de la bordul fregatei Amiral Grigorovici

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 03.01.2020, că echipaje ale elicopterelor Ka-27 din compunerea regimentului de aviație mixtă al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat zboruri practice de la bordul fregatei Amiral Grigorovici, aflată în acvatoriul Mării Negre.

În conformitate cu misiunile de zbor, echipajele elicopterelor Aviației navale a FRMN, în cooperare cu echipajul fregatei Amiral Grigorovici, au desfășurat activități pe mare de decolare și aterizare de la/la bordul navei, din mers și pe timpul staționării la ancoră, pe timp de zi și de noapte.

În paralel, în scopul verificării funcționării tuturor sistemelor de aviație ale fregatei, au fost desfășurate antrenamente ale echipajelor navale pentru asigurarea zborurilor elicopterelor.

La antrenamentee au participat elicoptere Ka-27PL și Ka-27PS, care au efectuat aproximativ 20 de decolări și aterizări la bordul navei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Elicopterele Ka-27PL și Ka-27PS, care reprezintă versiunile de luptă antisubmarin și de salvare ale elicopterului Ka-27, aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha al Aviației navale a FRMN.

Antrenamentele desfășurate în Marea Neagră sunt normale pentru această perioadă a anului de instrucție 2020.

Probabil, în baza principiului rotației, în lunile următoare, fregata Amiral Grigorovici se va deplasa în Marea Mediterană, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. La sfârșitul lunii decembrie, fregata Amiral Essen a înlocuit în Marea Mediterană fregata Amiral Makarov, aflată în regiune din luna septembrie.

Cele trei fregate Proiect 11356 au fost introduse în dotarea FRMN în perioada 2016-2017.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s