Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse au început dotarea cu noi mijloace de parașutare a tehnicii militare

Grupul de asigurare informațională al Trupelor de Desant Aerian din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 03.01.2020, că, marile unități și unități militare de desant au început dotarea cu noi mijloace de parașutare de tip PBS-950U și PBS-955, destinate pentru parațutarea mașinilor de luptă ale desantului BMD-4M și transportoarelor blindate BTR-MDM Rakushka.

Mijloacele unificate de desant au fost dezvoltate special pentru desantarea prin parașutare a acestor categorii de tehnică. Principiile de lucru ale noilor mijloace nu diferă de cele aflate în prezent în înzestrare, respectiv BMD-2 (PBS-916) și BTR-D, 2S9, 1V119 (PBS-925).

Întrebuințarea noilor mijloace va permite creșterea greutății tehnicii militare parașutate cu echipajul în interior și vor asigura mobilitatea subunităților de desant, în timpul îndeplinirii misiunilor încredințate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Conform planurilor de modernizare a înzestrării Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, până în anul 2025, mașinile de luptă ale desantului BMD-4M Sadovnitsa și transportoarele blindate BTR-MDM Rakushka vor înlocui tehnica veche de tip BMD-2 și BTR-D. Până la sfârșitul anului 2020, este planificat ca numărul de mașini și transportoare noi să ajungă la 300 de unități.

La sfârșitul anului 2018, Trupele de Desant Aerian dispuneau de șapte complete de nivel batalion de transportoare blindate BTR-MDM și mașini de luptă ale desantului BMD-4M.

În cadrul forumului Armata-2018, au fost încheiate contracte pentru livrarea către Trupele de Desant Aerian, în perioada 2018-2020, a 132 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și a 58 de transportoare blindate BTR-MDM.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s