Aviația Strategică rusă va primi în dotare în anul 2020 șase bombardiere strategice Tu-95MS modernizate

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 05.01.2020, că, în cursul anului 2020, în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, vor fi introduse șase bombardiere strategice modernizate Tu-95MS.

“În timpul modernizării, la bordul avionului sunt instalate o avionică nouă, un nou complex electronic de bord, precum și alte echipamente moderne. Sistemele de conducere moderne și armamentele aeronavelor noastre modernizate au îmbunătățit în mod semnificativ precizia distrugerii țintelor cu bombe, rachete dirijate și de croazieră”, a declarat comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash.

Potrivit precizărilor acestuia, în anul 2019, planul de pregătire pentru luptă al Aviației cu rază lungă de acțiune a fost îndeplinit în proporție de 100%. În compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune au intrat cinci avioane modernizate Tu-95MS. Cu unitățile și marile unități din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune, precum și cu unitățile de asigurare, au fost executate peste 40 de exerciții la diverse nivele.

În timpul anului de instrucție, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat aproximativ 20.000 de ore de zbor, adică o medie de peste 100 de ore de zbor pentru fiecare echipaj.

În anul 2019, a fost executat, pentru prima dată, un zbor comun de patrulare aeriană al avioanelor strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune din Federația Rusă și bombardierelor strategice Hun-6k ale Forțelor Aeriene ale Chinei, în Regiunea Asia-Pacific. De asemenea, în cadrul dezvoltării cooperării militare bilaterale, bombardiere strategice Tu-160 au executat pentru prima dată zboruri de instrucție întrebuințând aerodromuri din Africa de Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Procesul de modernizare a bombardierului strategic Tu-95MS a început în anul 2015. În ceea ce privește armamentele, aeronava modernizată dispune de un compartiment intern extins pentru rachete și de patru puncte de prindere montate pe aripi, care pot primi opt rachete de tip H-101 sau H-102 (cu ogive convenționale sau ogive nucleare).

În dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost introduse avioane Tu-95MS modernizate după cum urmează:

– 2016: șapte avioane Tu-95MS;

– 2017: cinci avioane Tu-160 și Tu-95MS;

– 2018: șase avioane Tu-160 și Tu-95MS;

– 2019: cinci avioane Tu-95MS.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, Aviația cu rază lungă de acțiune dispune de aproximativ 20 de avioane Tu-95MS modernizate din cele aproximativ 60 de avioane de acest tip aflate în dotare. Acestea sunt dislocate pe aerodromurile din Engels (Regiunea Saratov) și Ukrainka (Regiunea Amur).

Avioanele Tu-95MS modernizate au fost întrebuințate în timpul operației militare din Siria, unde, în perioada 2016-2017, au lansat aproximativ 15 rachete de croazieră de tip H-101.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s