Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Meagră a desfășurat exerciții în Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 14.01.2020, fregata Amiral Essen, dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr, a executat un exercițiu de apărare antiaeriană în Marea Mediterană.

“Fregata Amiral Essen, care îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Armate ale Federației Ruse din Marea Mediterană, a executat un antrenament de apărare antiaeriană”, se arată în comunicatul de presă.

Pe timpul exercițiului, echipajul fregatei a desfășurat activități de descoperire și distrugere a rachetelor de croazieră de aviație ale adversarului convențional.

“Echipajul postului de informații de luptă de pe navă a descoperit și clasificat țintele, iar echipajul de apărare antiaeriană, la apropierea acestora la distanța de distrugere, a executat lansări electronice de rachete”, au precizat reprezentanții FRMN.

În prezent, în Marea Mediterană, acționează, pe baze permanente, o escadră rusească. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare.

Fregata Amiral Essen se află în Marea Mediterană începând din luna decembrie 2019.

Amiral Essen a participat de mai multe ori la marșuri în apropierea coastelor Siriei, în timpul operației militare desfășurate de Federația Rusă în această țară, executând o serie de atacuri cu rachete de croazieră Kalibr aupra pozițiilor luptătorilor sirieni.

Operația militară rusă în Siria a început pe 30 septembrie 2015. De asemenea, Aviația rusă a sprijinit operația desfășurată la sol de armata siriană. În prezent, în Siria, se află o Bază Aeriană rusă pe aerodromul Hmeimim și o Bază Navală în portul Tartus.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

În prezent, aceasta asigură și conducerea Grupării navale operative din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În compunerea grupării, în prezent, se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr aparținând FRMN. Pe lângă fregata Amiral Essen, în estul Mării Mediterane și în portul Tratus se află trei submarine ale FRMN, respectiv Novorossiysk, Stary Oskol și Krasnodar.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s