Producerea în serie a noului bombardier strategic rusesc va începe în anul 2027

Cotiadianul rus Izvestia a informat, pe 13.01.2020, că producerea în serie a noului bombardier strategic rusesc PAK DA (complex de aviație de perspectivă al Aviației cu rază lungă de acțiune), construit cu întrebuințarea tehnologiei stealth, va începe în anul 2027.

“În contractul încheiat între Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev este precizat că testele preliminare ale noului avion sunt programate să înceapă în aprilie 2023, iar testele de stat în februarie 2026”, se arată în articolul publicat de Izvestia, care pretinde că deține o copie a documentului.

Echipajul noului bombardier va fi format din patru persoane, la fel ca și în cazul bombardierului strategic Tu-160.

Se intenționează construirea a trei prototipuri ale noului bombardier strategic. Lansarea primului dintre acestea este estimată pentru perioada 2021-2022.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierul strategic PAK DA va fi un avion fundamental nou, dezvoltat pe baza unor soluții tehnice moderne, care va deveni reprezentantul generației a șasea.

Aeronava va avea caracteristici stealth sporite, un sistem de pilotare îmbunătățit și capacități extinse de luptă.

Bombardierul va fi dotat cu rachete cu bătaie de până la 7.000 de kilometri, care vor fi capabile să analizeze situația aeriană și de radiolocație. Se presupune că acestea vor putea să-și aleagă singure țintele în timpul zborului și să schimbe în mod independent traiectoria, în scopul evitării radarelor. Armamentele avionului vor fi amplasate într-un compartiment intern.

Pe 28.12.2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că a început construirea de elemente pentru Complexul de aviație de perspectivă al Aviației cu rază lungă de acțiune (PAK DA).

“Toate lucrările se desfășoară în termenele stabilite. Până în prezent, a fost aprobată schița de proiect a viitorului avion. Reprezentanții companiei Tupolev elaborează documentația de proiectare de lucru. În paralel, a început producerea pieselor și componentelor pentru prototipurile aeronavei”, a precizat Krivoruchko.

Sursa: iz.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s