În Federația Rusă, a fost desfășurat un exercițiu de încărcare a munițiilor nucleare pe complexe Iskander-M

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.01.2020, că militarii unei mari unități de rachete au desfășurat activități de livrare într-un raion indicat a munițiilor speciale pentru complexele de rachete operativ-tactice Iskander-M.

Potrivit comunicatului de presă, pe 22 ianuarie, în Republica Buriatia, militarii Brigăzii 103 Rachete au desfășurat activități de întărire a coeziunii dintre subunitățile de transport și echipajele mașinilor de transport și reîncăracare ale complexelor de tip Iskander-M în vederea încărcării și transportării ulterioare a munițiilor speciale pentru complexele de rachete, în raioanele indicate.

Au fost îndeplinite normative de timp pentru scoaterea tehnicii grupului de transport din parcul auto și deplasarea acesteia la depozitele întrunite de mijloace tehnice și militare. Ulterior, au fost executate marșuri în raioanele de poziție de bază și de rezervă, urmate de dispersarea agregatelor și elementelor în ordine de luptă.

În total, pe parcursul activităților, personalul bazei a efectuat aproximativ 20 de ieșiri, pe direcțiile de bază, la solicitările comandanților de subunități, cu menținerea capacității de luptă în diverse situații, apropiate la maximum de cele reale.

Potrivit blogului bmpd, comunicatul în cauză este prima confirmare oficială a întrebuințării unor muniții speciale cu încărcături nucleare pentru complexele de rachete Iskander-M. Până în prezent, Ministerul rus al Apărării nu a mai publicat astfel de comunicate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deoarece informația este puțin confuză trebuie precizat faptul că activitățile desfășurate se referă la scoaterea din depozite, deplasarea în raioanele de poziție și încărcarea pe instalațiile de lansare ale complexelor Iskander-M a unor rachete cu ogive nucleare. Probabil, este vorba despre versiunea nucleară a rachetei de bază a complexului Iskander-M, respectiv racheta balistică 9M723-1.

Activitățile de instrucție au avut loc în cadrul Brigăzii 103 Rachete – Ulan Ude a Armatei 36 arme întrunite – Ulan Ude (Republica Buriatia) aparținând Regiunii Militare Est.

Anterior, pe 16.01.2020, un exercițiu similar a fost executat și în cadrul Brigăzii 107 Rachete – Birobidzhan (Regiunea Autonomă Evreiască) a Armatei 35 arme întrunite – Belogrosk (Regiunea Amur) din cadrul Regiunii Militare Est, fără să se precizeze că este vorba despre muniții speciale. Particularitatea exercițiului a constat în exersarea atacurilor grupate cu rachete asupra unor obiective importante ale adversarului convențional.

Sursa: topwar.ru, bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s