În sudul Federației Ruse, a fost executat un exercițiu comun al Trupelor de Desant Aerian și Aviației navale

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.01.2020, că, în zona Kuban a Ținutului Krasnodar, a fost executat un exercițiu tactic comun intercategorii, cu participarea unei subunități de apărare antiaeriană a marii unități de desant-asalt și unor echipaje ale Aviației navale a Forțelor Navale.

“Potrivit planului exercițiului, o subunitate de apărare antiaeriană, dotată cu noile complexe portabile Verba, a fost desantată prin debarcare din elicoptere Ka-29, pe o porțiune a litoralului de la Marea Neagră”, se arată în comunicatul de presă.

Pe teren, desantiștii, în cooperare cu un detașament de asalt, au ocupat poziții de foc, au capturat un punct de comandă al adversarului convențional, au preluat tehnica acestuia și au respins un atac aerian cu ajutorul noilor complexe de rachete antiaeriene Strela-10MN și a complexelor portabile Verba.

“Echipajele Aviației navale au desfășurat activități de cercetare a terenului, au bombardat o coloană de tehnică militară a adversarului și au evacuat un militar rănit, în condiții active de luptă”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

În total, la exercițiul intercategorii au participat peste 200 de militari și aproximativ 40 de unități de tehnică militară, între care avioane L-39, elicoptere Ka-29 și Ka-27PS, precum și complexe de apărare antiaeriană Strela-10MN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiul desfășurat în Ținutul Krasnodar au participat forțe și mijloace aparținând Regimentului 3 Apărare Antiaeriană – Novorossiysk din cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiyk și Centrului pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant al Aviației navale din Eisk.

Probabil, acesta a vizat perfecționarea cooperării dintre cele două structuri în vederea respingerii unui atac aerian al adversarului convențional, executat din direcția Mării Negre.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video privind desfășurarea exercițiului, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202012335-lXP34.html.

În materialul video au fost identificate un elicopter Ka-29 cu numărul de bord 38 galben și un elicopter Ka-27PS cu numărul de bord 32 galben și numărul de înregistrare RF-19686.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s