Avioane de vânătoare rusești MiG-29SMT au distrus ținte terestre, în poligonul Ashuluk

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 24.01.2020, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, echipaje ale avioanelor de vânătoare MiG-29SMT aparținând Centrului Aviației de Vânătoare al Forțelor Aerocosmice au executat unul dintre cele mai complicate elemente de pregătire pentru luptă, respectiv un atac grupat de aviație asupra obiectivelor adversarului convențional.

În timpul antrenamentului, piloții au executat descolări în compunerea celulelor și zboruri în cadrul patrulelor.

Pe timpul îndeplinirii acțiunilor practice în poligon, echipajele au executat întrebuințarea în luptă a mijloacelor de aviație de distrugere, efectuând diverse categorii de manevre. Asupra țintelor terestre, care imitau tehnica de luptă a adversarului, au fost executate, în ordine, atacuri individuale, în celule și în patrule, cu utilizarea puștilor de aviație și a rachetelor de aviație nedirijate.

În total, la zboruri au participat 10 echipaje ale avioanelor de vânătoare de tip MiG-29SMT.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare MiG-29SMT participante la activități aparțin Centrului 116 întrebuințare în luptă al Aviației de Vânătoare din cadrul Forțelor Aerocosmice dislocat pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan.

În baza unui contract încheiat în luna aprilie 2014 între Ministerul rus al Apărării și Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (OAK), în perioada 2015-2016, în dotarea centrului a fost introdusă o escadrilă de avioane de vânătoare formată din 16 avioane MiG-29SMT.

Primele patru avioane MiG-29SMT, cu numerele de bord 20, 21, 22 și 23 albastre, au fost livrate centrului pe 15.12.2015. Restul de 12 avioane, cu numere de bord albastre de la 24 la 35, au fost primite în cursul anului 2016.

Tot în luna decembrie 2015, în dotarea centrului din Regiunea Astrakhan au fost introduse și două avioane de instrucție cu două locuri de tip MiG-29UB, cu numere de bord 50 și 51 albastre.

Ținând cont de faptul că în fotografia postată pe site-ul Ministerului rus al Apărării referitor la activitățile din 24 ianuarie apare un avion MiG-29, probabil UB, cu numărul de bord 52 albastru, este posibil ca centrul să mai fi primit în înzestrare și alte avioane de acest tip.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s