Complexe de rachete Iskander-M din sudul Federației Ruse au executat lansări electronice de rachete

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 25.01.2020, subunități ale marii unități de rachete din Osetia de Nord aparținând Armatei 58 arme întrunite au executat un marș într-un poligon de instrucție, unde au distrus instalații de lansare a rachetelor adversarului convențional.

Subunitățile marii unități de rachete au efectuat un marș în raionul indicat, unde au executat lansări de rachete individuale și grupate asupra unor ținte, care imitau instalații de lansare ale complexelor de rachete ale adversarului convențional, aflate la o distanță de aproximativ 300 de kilometri.

În timpul exercițiului, personalul marii unități de rachete a executat amenajarea genistică a pozițiilor pentru complexele Iskander-M, mascarea instalațiilor de lansare și desfășurarea punctelor de comandă de campanie.

Complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M este capabil să distrugă ținte la o distanță de până la 500 de kilometri. În compunerea acestuia se află două tipuri de rachete: balistice și de croazieră. Complexul este destinat pentru distrugerea lansatoarelor multiple de proiectile reactive, mijloacelor de apărare antiaeriană și antirachetă, avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri, punctelor de comandă și obiectivelor de infrastructură.

La exercițiu au participat peste 300 de militari și aproximativ 40 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile de rachete aparțin Brigăzii 12 Rachete – Mozdok din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a Regiunii Militare Sud.

Probabil, acestea au efectuat prima deplasare în teren de la începutul noului an de instrucție pe 03.12.2019.

În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud sunt dislocate trei brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander-M, câte una pentru fiecare armată de arme întrunite.

În total, în cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse au fost formate 12 brigăzi de rachete, înzestrate cu complexe operativ-tactice de acest tip. Încă o brigadă de rachete Iskander-M este dislocată în Regiunea Kaliningrad, unde îndeplinește misiuni în cadrul corpului de armată al Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Baltică.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s