În prima jumătate a anului 2020, compania rusă Sukhoi va finaliza contractul de livrare a 92 de avioane de tip Su-34

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 25.01.2020, citând o sursă bine informată, că, în prima jumătate a anului 2020, compania Sukhoi va finaliza contractul încheiat cu Ministerul rus al Apărării pentru livrarea a 92 de avioane de bombardament Su-34.

“Se estimează că, ultimele patru avioane Su-34 din cadrul contractului actual vor fi predate beneficiarului în prima jumătate a anului 2020”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sale, deși era planificată pentru sfârșitul anului 2019, încheierea unui nou contract nu s-a efectuat încă.

Contractul actual pentru livrarea a 92 de avioane de bombardament Su-34 a fost încheiat în anul 2012. Întreprinderea de aviație din Novosibirsk, filială a companiei Sukhoi, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), a predat militarilor 16-18 avioane pe an, îndeplinind contractul potrivit graficului stabilit.

În luna august 2019, s-a aflat că au început lucrările de modernizare a bombardierului Su-34, inclusiv prin dotarea cu armamente noi și o avionică performantă.

“A fost încheiat un contract între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi pentru efectuarea lucrărilor de proiectare și construire a unei versiuni modernizate a avionului Su-34”, a declarat pentru Interfax o sursă din departamentul militar. Aceasta a menționat că a fost începută proiectarea avionului Su-34M.

Producerea în serie a avionului Su-34 a început în luna aprilie 2005. În anul 2008, a fost încheiat un contract pe cinci ani pentru livrarea către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse a 32 de avioane Su-34. În anul 2012, parțile au încheiat un alt contract pentru 92 de aeronave de acest tip. În total, Ministerul rus al Apărării intenționează să cumpere aproximativ 200 de bombardiere de front Su-34, care s-au comportat foarte bine în timpul campaniei din Siria.

Dezvoltat de compania Sukhoi, bombardierul Su-34 este destinat pentru distrugerea obiectivelor terestre și de la suprafața apei ale adversarului. Aeronava este capabilă să lovească ținte aflate în mișcare, inclusiv de dimensiuni reduse. De asemenea, avionul are posibilitatea să distrugă ținte aeriene, pe timp de zi și de noapte, în orice condiții atmosferice.

Avionul Su-34 folosește rachete dirijate aer-sol și aer-aer cu rază lungă de acțiune, cu asigurarea întrebuințării multicanal. Acesta este dotat cu un sistem de contracarare a radiolocației și de apărare extrem de inteligent.

Particularitatea avionului Su-34 este reprezentată de autonomia foarte mare, de până la 4.000 de kilometri, precum și de viteza de zbor de până la 1.900 de kilometri pe oră. Avionul poate ambarca o încărcătură de până la opt tone.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au în dotare 120 de avioane de bombardament Su-34, cu care au fost formate 10 escadrile.

Fiecare din cele patru Regiuni Militare dispune de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane).

De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 aeronave) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant a Forțelor Aeriene din Lipetsk.

Primul prototip al avionului de bombardament modernizat de tip Su-34M se pare că va fi creat până în anul 2022.

În aceste condiții, următorul contract, care va fi încheiat în anul 2020, se va referi tot la avioane Su-34 și nu Su-34M. Probabil, un nou contract pentru avioanele modernizate va fi încheiat în anii următori.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s