Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord va intra în Oceanul Atlantic

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.01.2020, crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov au început trecerea din Marea Mediterană către Oceanul Atlantic, urmând să revină în punctul de dislocare permanentă de la Severomorsk.

“Detașamentul de nave de luptă și auxiliare al Flotei de Nord condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, care a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, a început traversarea Strâmtorii Gibraltar. Peste câteva ore, marinarii Flotei de Nord vor ieși în Oceanul Atlantic”, se arată în comunicatul de presă.

Se estimează că navele ruse, care indeplinesc misiuni în partea finală a marșului de instrucție, revin în punctul de dislocare permanentă, unde vor sosi în prima jumătate a lunii februarie.

“În Oceanul Atlantic, navele de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord vor executa o serie de exerciții planificate, în cadrul cărora echipajele își vor perfecționa cunoștințele navale militare”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

Mareșal Ustinov este un crucișător Proiect 1164 destinat pentru distrugerea navelor mari și a grupărilor navale, asigurarea stabilității în luptă a grupărilor de căutare și asalt antisubmarin, precum și pentru îndeplinirea misiunilor de apărare antiaeriană colectivă a marilor unități și convoaielor de nave, în raioanele îndepărtate ale Oceanului Planetar.

Timp de două luni, marinarii Flotei de Nord au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au făcut escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru.

La începutul lunii ianuarie 2020, crucișătorul, în calitate de navă amiral, a participat la exercițiul comun al FRMN și Flotei de Nord desfășurat în Marea Neagră. În timpul exercițiului, președintele rus, Vladimir Putin, s-a aflat în punctul de comandă dislocat la bordul crucișătorului. La exercițiu a participat, de asemenea, și distrugătorul Viceamiral Kulakov.

Din momentul ieșirii din Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk și până în prezent, crucișătorul a parcurs peste 38.500 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din detașamentul de nave al Flotei de Nord mai fac parte petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406. Marșul de instrucție al navelor Flotei de Nord a început 03 iunie 2019.

Cu toate că informația face referire și la distrugătorul Viceamiral Kulakov, deocamdată nu este sigur că acesta va reveni la Severomorsk împreună cu detașamentul de nave condus de crucișătorul Mareșal Ustinov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s