Federația Rusă “a învățat” avioanele de tip MiG-29 ale Serbiei să scufunde navele de luptă ale adversarului

Sursa locală sârbească mars.online a informat că avioanele de vânătoare MiG-29 ale Serbiei pot să scufunde navele adversarului, datorită încluderii în construcția acestora a unui pachet de modernizări excepționale, de înaltă calitate. Specialiștii ruși, care au intervenit în procesul de perfecționare a avioanelor, “le-au învățat” cum să acționeze în spațiile maritime.

“Inginerii ruși i-au ajutat pe colegii din Republica Belarus la modernizarea unui lot de șase avioane de vânătoare sârbești de tip MiG-29M2”, a informat canalul de știri.

Potrivit precizărilor acestuia, configurația avionului MiG-29M2 permite întrebuințarea rachetei antinavă H-31A (Kripton în clasificare NATO). Această rachetă, fiind rezistentă la efectele războiului electronic, se îndreaptă către țintă cu ajutorul capetelor de radiolocație cu autodirijare activă.

“Această versiune a avionului de luptă (MiG-29M2) poate purta rachete supersonice de tip H-31A, care sunt mortale pentru navele de luptă de suprafață”, scrie mars.online, care precizează că victime ale acestor rachete pot deveni nave cu deplasament de aproximativ 4.500 de tone, precum fregate sau nave de desant.

După cum a indicat publicația, ca urmare a modernizării, avioanele MiG-29M2 vor dobândi o arhitectură deschisă la modificări. Acest lucru va permite industriei sârbești să participle la perfecțiobnarea avioanelor de vânătoare. Ea este capabilă să ofere rachete precum VRVZ-200 și VRVZ-24. Prima dintre acestea are o bătaie de aproximativ 40 de kilometri și un focos cu o greutate de 50 de kilograme. Raza de acțiune a celei de-a doua este mai mică, de aproximativ 10 kilometri, dar dispune de un focos mai greu de 130 de kilograme.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s