În cadrul FRMN, a fost executat un exercițiu demonstrativ de evacuare a echipajului dintr-un submarin avariat

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 01.02.2020, în Baza Navală – Novorossiysk, s-a desfășurat un exercițiu demonstrativ de evacuare a echipajului dintr-un submarin avariat.

La activități au participat echipajele submarinelor din compunerea marii unități de submarine a FRMN.

În timpul exercițiului, marinarii au desfășurat activități practice de ieșire de urgență din submarinul aflat la suprafața apei, cu întrebuințarea hidrocostumelor. Aceștia au executat elemente de evacuare independentă și cu sprijinul forțelor detașamentului de căutare-salvare din cadrul bazei.

Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk a Bazei Navale – Novorosiysk. În compunerea brigăzii se află șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 livrate FRMN în perioada 2014-2016 (câte două pe an). Brigada este structurată în două divizioane de submarine, dislocate la Sevastopol și Novorossiysk.

În prezent, în Marea Neagră se află trei submarine de acest tip: Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino. Alte două submarine, Novorossiysk și Krasnodar, îndeplinesc misiuni în estul Mării Mediterane și în portul Tartus din Siria, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ultimul submarin, Stary Oskol, se află în reparații la Șantierul Naval din Kronshtadt.

Trebuie precizat faptul că Brigada 4 Submarine dispune de două echipaje suplimentare pentru submarinele Proiect 636.3, care asigură rotația pe submarinele aflate în misiune. Acest lucru a fost necesar din cauza perioadei mari petrecute în estul Mării Mediterane. De exemplu, submarinele Veliky Novgorod și Kolpino s-au aflat la Tartus mai mult de un an și jumătate.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s