Societatea NPO Mashinostroyenia va continua modernizarea complexului de rachete Utes din Crimeea

Directorul general al companiei NPO Mashinostroyenia din Reutov (parte a corporației Armament Tactic de Rachete), Aleksandr Leonov, a declarat, pe 31.01.2020, că societatea pe care o conduce este gata să continue modernizarea complexului de rachete de coastă Utes din Crimeea.

“Am efectuat restaurarea complexului de rachete de coastă Utes, iar acum suntem angajați în permanență în menținera complexului în stare de funcționare. În ceea ce privește reechiparea complexului, totul depinde de planurile Ministerului Apărării. Când va primi o astfel de solicitare NPO Mashinostroyenia o va îndeplini”, aspus Leonov.

Complexul staționar de rachete de coastă Utes, cu rachete de croazieră antinavă P-35 Progress, este bazat în puțuri subterane. Bătaia rachetelor este de până la 460 de kilometri. Anterior, Leonov a anunțat că NPO Mashinostroyenia intenționează să doteze complexul cu rachete noi.

Potrivit acordului din 1996 de împărțire a Flotei din Marea Neagră, complexul de rachete Utes a revenit Ucrainei și a fost conservat. După reintegrarea Crimeii în compunerea Federației Ruse în anul 2014, a fost refăcută capacitatea de luptă a complexului, care execută în mod regulat lansări de instrucție de rachete. Ultimele două rachete au fost lansate pe 09 ianuarie 2020, în cadrul exercițiului comun al FRMN și Flotei de Nord, la care a asistat președintele Vladimir Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul staționar de rachete de coastă Utes este amplasat în sudul Peninsulei Crimeea, în zona Cape Aja, în proximitatea localității Rezervnoe.

Acesta face parte din Brigada 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol a Corpului 22 Armată – Simferopol din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

Brigada este structurată în patru divizioane de rachete: două sunt dotate cu complexe Bastion, unul cu complexe Bal și unul cu complexe Utes.

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s