Federația Rusă a început să-și evacueze cetățenii din China, din cauza coronavirusului

Postul de televiziune Zvezda din Federația Rusă a anunțat că, pe 04.02.2020, primul avion de transport militar de tip Il-76MD a decolat pentru evacuarea cetățenilor ruși din localitatea chineză Wuhan.

La bordul aeronavei se află medici militari și virusologi din cadrul Ministerului rus al Apărării. Pe timpul zborului de întoarcere din China, cetățenilor ruși care se întorc în țară din cauza coronavirusului le va fi acordată asistență medicală individuală.

Gruparea de aviație a Ministerului Apărării formată pentru evacuarea cetățenilor ruși din China se află aeroportul Baikal din Ulan Ude. La operație este planificată participarea a cinci avioane militare de transport de tip Il-76MD.

Până în prezent, pe teritoriul Federației Ruse au fost identificate două cazuri de infecție cu coronavirus. Ambii pacienți sunt cetățeni chinezi și se află internați în spitale din Transbaikalia și Tiumen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă a luat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului din China, începând cu închiderea graniței comune.

La solicitarea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a ordonat formarea unei grupări a Forțelor Aerocosmice, care să asigure evacuarea cetățenilor ruși din China.

Gruparea este formată din cinci aeronave militare, aflate în Extremul Orient.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video privind decolarea primului avion Il-76MD către China. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020241346-daanb.html.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s