Companiile MiG și Sukhoi vor fuziona pentru producerea tuturor avioanelor de luptă ale Federației Ruse

Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat, pe 06.02.2020, că societățile MiG și Sukhoi vor fuziona în structura OAK pentru dezvoltarea și producerea întregii aviații de luptă.

“Ilia Tarasenko (noul șef al Sukhoi și MiG) se va concentra asupra formării, pe baza companiilor Sukhoi și MiG, a Diviziei de Aviație Militară a OAK. Această structură se va ocupa de dezvoltarea, producerea, vânzarea și exploatarea tuturor avioanelor militare actuale și de perspectivă”, se precizează în comunicatul de presă.

“Consolidarea principalelor capacități științifice și de producție din industria constructoare de avioane va permite implementarea mai eficientă a programelor existente și dezvoltarea unor proiecte de perspectivă”, au menționat reprezentanții OAK.

Aceștia au anunțat că Tarasenko își va păstra și postul de adjunct al directorului general al OAK pentru cooperare tgehnico-militară. Fostul șef al companiei Sukhoi, Igor Ozar, va părăsi compania.

Compania Sukhoi produce în serie avioanele de bombardament Su-34 și avioanele de vânătoare Su-35 în interesul Ministerului Apărării și asigură, de asemenea, îndeplinirea unor contracte pentru export. De asemenea, compania lucrează la avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57 și a dronei grele de atac Okhotnik.

Corporația MiG produse avioane de luptă din familia MiG-29 pentru export și a avioanelor ușoare MiG-35 pentru Ministerul rus al Apărării (în anul 2018 a fost încheiat un contract pentru șase astfel de avioane). De asemenea, compania asigură modernizarea avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31, care au devenit primele avioane purtătoare ale rachetelor hipersonice Kinzhal. În același timp, soscietatea este principalul producător al noului avion de pasageri regional Il-114.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s