Până la sfârșitul anului 2020, Federația Rusă va amplasa în Peninsula Kola două radare Rezonans-N

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 07.02.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfârșitul anului 2020, în Peninsula Kola, vor fi desfășurate două stații de radiolocație Rezonans-N, capabile să descopere ținte hipersonice.

“Pentru creșterea potențialului de luptă al Flotei de Nord, în anul 2020,în peninsula Kola, vor fi amplasate două stații Rezonans-N. Unul dintre radare se află deja pe poziție, iar al doilea a fost adus în peninsulă și este planificat să fie desfășurat până la sfârșitul anului 2020”, a precizat sursa.

Anterior, Flota de Nord a mai primit trei stații similare: două în Regiunea Arkhanghelsk și una pe Novaya Zemlia. În acest fel, după cum a informat sursa, până la sfârțitul anului cinci “vânători de rachete hipersonice” vor monitoriza direcțiile periculoase pentru atacurile cu rachete din zona de responsabilitate.

Stațiile de radiolocație lucrează în gama undelor metrice și folosesc principiul rezonanței valurilor, permițând descoperirea avioanelor și rachetelor dezvoltate pe baza tehnologiei stealth, precum și a țintelor hipersonice, care zboară cu o viteză de până la 20 de Mach. Radarele Rezonans-N descoperă ținte aerodinamice la distanțe de 600 de kilometri și ținte balistice la distanțe de 1.200 de kilometri.

După cum a declarat pentru agenția Tass în luna ianuarie 2020 o altă sursă din apărare, Statul Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a decis să comande alte cinci stații Rezonans-N. Aceste radare vor fi dislocate în Arctica, la est de Novaya Zemlia.

La Pentagon s-a anunțat că dezvoltarea de mijloace hipersonice pentru Forțele Armate ale SUA este prioritatea numărul unu. Potrivit unor date provenite de la Forțele Aeriene americane, cel puțin o rachetă hipersonică va fi testată până în anul 2022.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă dispune deja de trei stații de radiolocație de tip Rezonans-N, care sunt operaționale în nordul țării. Toate radarele de acest tip vor fi instalate în zona Arctică.

Deși, deocamdată, cu excepția Federației Ruse, nimeni nu dispune de arme hipersonice, autoritățile de Moscova se pregătesc deja pentru respingerea unor eventuale atacuri cu astfel de mijloace.

Ținând cont de faptul că noile radare acoperă zona Arctică, înseamnă că Federația Rusă consideră că aceasta este cea mai expusă regiune pentru un atac cu astfel de armamente.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s