Echipajul submarinului Rostov pe Don al FRMN a executat un antrenament de ieșire prin tuburile lanstorpilă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.02.2020, echipajul submarinului diesel-electric Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat activități de control privind ieșirea din submarinul avariat prin tuburile lanstorpilă.

Activitatea s-a desfășurat la Complexul de instrucție și antrenament al marinarilor de pe submarine din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În timpul antrenamentului, marinarii au îndeplinit normative pentru instalarea echipamentelor de salvare și au exersat ieșirea printr-un aparat de lansare a torpilelor, întebuințând aparate individuale pentru respirație.

Pe lângă pregătirea fizică, marinarii și-au perfecționat nivelul pregătirii psihologice, care este necesară pentru evacuarea prin aparatul de torpile.

De asemenea, în bazinul Complexului de instrucție și antrenament, marinarii au executat un antrenament de aterizare pe plutele gonflabile PSN-10.

Evacuarea exhipajului prin tuburile lanstorpilă reprezintă modul de bază de ieșire din submarinul avariat, iar antrenamentele în acest sens se desfășoară în mod regulat, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Rostov pe Don al FRMN a fost supus în ultimele luni unui proces de reparații la Sevastopol. Deocamdată nu se știe cu certitudine dacă acesta a redevenit operațional.

Probabil, echipajul submarinului se pregătește pentru ieșirea acestuia pe mare în viitorul apropiat.

În prezent, în Marea Neagră, se află trei din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, respectiv Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino. Alte două submarine de acest tip, Novorossiysk și Krasnodar, îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ultimul submarin, Stary Oskol, se află în Șantierul Naval din Kronștadt, pentru reparații.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s