Flota rusă din Marea Neagră va crește intensitatea activităților de pregătire pentru luptă

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a declarat, pe 08.02.2020, că una dintre prioritățile flotei în anul 2020 constă în creșterea cantitativă și calitativă a intensității procesului de pregătire pentru luptă.

“Între misiunile de bază pe care marile unități și unități militare ale FRMN trebuie să le îndeplinească în anul 2020 se află: creșterea cantitativă și calitativă a procesului de pregătire pentru luptă, asigurarea primirii în compunerea flotei a unor noi categorii de tehnică militară și participarea la activitățile Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor acestuia, prioritățile FRMN au fost anunțate în cadrul unei reuniuni a Consiliului Militar al flotei, care s-a desfășurat, la Sevastopol, sub conducerea comandantului FRMN, viceamiral Serghei Osipov.

Participanții la ședință au audiat rapoarte privind activitățile marilor unități navale din cadrul FRMN, evoluția procesului de pregătire pentru luptă, starea asigurării tehnico-materiale, a reparațiilor la armamente și tehnică militară, precum și respectarea ordinii și disciplinei militare.

La încheierea ședinței Consiliului Militar, comandantul FRMN, viceamiral Serghei Osipov, le-a înmânat unor militari o serie de premii de stat ale Federației Ruse și premii ale Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, o subunitate de cercetare a FRMN a primit o cupă transferabilă din partea comandatului Trupelor Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, creșterea intensității procesului de pregătire pentru luptă în cadrul FRMN este legată, în primul rând, de pregătirea și executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat în luna septembrie.

De asemenea, FRMN este principala componentă navală participantă la îndeplinirea misiunilor în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. În principal, FRMN trebuie să asigure platformele purtătoare de rachete de croazieră Kalibr și a submarinelor din cadrul grupării.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s