Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a încheiat executarea unui marș de lungă durată

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 12.02.2020, că distrugătorul Viceamiral Kulakov se întoarce la locul de dislocare permanentă din Severomorsk, după executarea unui marș de lungă durată.

Marșul distrugătorului a durat două luni și jumătate, timp în care echipajul a luat parte la exercițiul interflote din Marea Neagră, după care s-a deplasat înapoi în Marea Barents, unde se află în prezent, în zona Insulei Kildin.

Pe drumul de întoarcere, echipajul navei a executat o serie de activități de pregătire pentru luptă. Acum, distrugătorul Viceamiral Kulakov este gata să intre în Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk.

Pe 12.02.2020, echipajul navei va continua să desfășoare misiuni comune cu elicoptere ale Flotei de Nord. În cursul zilei de 11 februarie, piloții au efectuat decolări și aterizări la bordul distrugătorului, precum și căutarea de ținte, respectiv nave de suprafață și submarine ale adversarului convențional. Exercițiile au continuat și pe timpul nopții.

Piloții au executat aterizări pe puntea navei în condiții de vizibilitate zero. Astfel, misiunile au fost complicate de condițiile atmosferice complexe. Vântul a avut o viteză de 10 metri pe secundă, iar înălțimea valurilor a fost de aproximativ trei metri.

După un scenariu similar, exercițiile vor continua și în această după-amiază. Singura diferență va fi că la acestea vor participa echipaje mai puțin experimentate, dar sub supravegherea unor instructori cu experiență. Aceștia vor executa aceleași misiuni: decolare, aterizare, descoperirea de ținte. Ulterior, elicopterele vor reveni pe aerodrom, iar nava se va îndrepta spre locul de dislocare permanentă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la antrenamentele desfășurate de echipajul distrugătorului și elicoptere, care poate fi vizionat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020212632-UlysL.html.

Marșul de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov a început pe 03 decembrie 2019, când acesta a plecat de la Severomorsk împreună cu nava de desant Kondopoga.

Distrugătorul a participat la exercițiul interflote desfășurat în Marea Neagră pe 09.01.2020 împreună cu crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei de Nord. Ulterior, cele două nave de luptă s-au întâlnit în Marea Mediterană, unde au navigat împreună, desfășurând o serie de activități de pregătire pentru luptă.

Navele au ieșit împreună din Marea Mediterană și s-au deplasat spre Canalul Mânecii. Înainte de trecerea prin canal, navele s-au despărțit și au continuat marșul separat.

Crucișătorul Mareșal Ustinov a ajuns la Severomorsk pe 08.02.2020.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s