Pe aerodromurile Flotei ruse din Marea Neagră, au fost executate exerciții de apărare împotriva dronelor

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 13.02.2020, a fost executat un exercițiu de acoperire a aerodromurilor flotei împotriva atacurilor cu obiecte de dimensiuni reduse, care zboară la joasă altitudine, ale adversarului convențional.

Potrivit planului exercițiului, înaintea decolării avioanelor Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN, în raionul aerodromului, echipajele de luptă ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S1 au descoperit o serie aparate de zbor neidentificate.

Rolul adversarului a forst jucat de aparate de zbor fără pilot din compunera Aviației navale a FRMN.

În timpul exercițiului planificat, echipajele de luptă ale complexelor Pantsir-S1 au identificat și au distrus, cu succes, țintele la distanțe sigure, prevenind deteriorarea pistei și a aparatelor de zbor.

Personalul complexelor și-a îndeplinit misiunile încredințate de acoperire a obiectivelor de importanță strategică ale flotei și a exersat normative de aplicare a algoritmilor de acțiune pentru respingerea mijloacelor de atac aerian ale adversarului convențional.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul a fost executat pe aerodromurile Kacha și Saki din Peninsula Crimeea. Pe acestea sunt dislocate Regimentul 318 Aviație Mixtă și Regimentul 43 Aviație de Asalt din compunerea Aviației navale a FRMN.

Forțele ruse mai întrebuințează alte trei aerodromuri din Crimeea, respectiv Belbek, Gvardeiskoe și Dzhankoy. Pe acestea sunt dislocate cele trei regimente de aviație ale Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s