Putin: Nu este necesară înscrierea în Constituție a statutului de putere nucleară al Federației Ruse

În cadrul unei întâlniri cu membrii Grupului de lucru pentru modificarea Constituției Federației Ruse, președintele Vladimir Putin a declarat, pe 13.02.2020, că este posibil ca vreodată armele nucleare să devină lipsite de sens și nerelevante, dar partea rusă deține deja arme hipersonice.

“Sistemul de apărare antirachetă a fost creat ca să anihileze potențialul nostru nuclear și să-l facă inutil. Însă, pe măsură ce la noi au apărut armele hipersonice acest demers a devenit fără sens, la fel ca și cheltuielile de multe miliarde pe care le-au făcut”, a precizat Vladimir Putin.

Șeful statului rus a menționat că nu este convins de necesitatea înscrierii în Constituția Federației Ruse a statutului de putere nucleară al țării. În opinia sa, este mult mai important ca Federația Rusă să fie cu un pas înaintea celorlalte țări în domeniul apărării.

“În ceea ce privește statutul de putere nucleară, nu știu dacă acesta ar trebui inclus în Constituție. La urma urmei, problema nu este dacă suntem o putere nucleară, ci dacă putem fi mereu cu un pas înaintea tuturor în ceea ce privește noile sisteme de armamente”, a spus liderul rus.

Propunerea privind înscrierea în Constituție a statutului de putere nucleară al Federației Ruse a fost făcută în cadrul întâlnirii de scriitorul Zakhar Prilepin.

Surse: tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s