O escadrilă de bombardiere Tu-22M3 a participat la un exercițiu desfășurat în estul Federației Ruse

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 13.02.2020, 10 bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au participat la un exercițiu tactic de zbor desfășurat în Regiunea Irkutsk.

Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au desfășurat activități de redislocare a tehnicii de aviație pe un aerodrom operativ, de perfecționare a tehnicii de pilotare în condiții meteorologice dificile, de cooperare cu alte genuri de aviație, de depășire a sistemului de apărare antiaeriană a adversarului convențional și de întrebuințare în luptă împotriva țintelor terestre.

“În total, la activități au participat 10 avioane Tu-22M3, avioane de vânătoare Su-30SM, echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-300 cu diverse modificări și stații de radiolocație”, se arată în comunicatul de presă.

Bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 este destinat pentru distrugerea țintelor navale și terestre, la distanțe de până la 2.200 de kilometri de aerodromul de dislocare, cu rachete dirijate și bombe de aviație.

Avioanele Tu-22M3 au fost întrebuințate de către militarii ruși în timpul campaniei din Siria. De asemenea, acestea au participat la misiuni de luptă în Afganistan, precum și la operația contrateroristă din Caucazul de Nord și la operația de impunere a păcii din Georgia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la exercițiu, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020214249-xPmlq.html.

În material au fost identificate următoarele avioane de tip Tu-22M3 participante la activități:

– număr de bord 50 roșu, număr de identificare RF-34091;

– număr de bord 34 roșu, număr de identificare RF-34075;

– număr de bord 36 roșu, număr de identificare RF-94137;

– număr de bord 67 roșu, număr de identificare RF-94218.

Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 participante la exercițiu aparțin Regimentului 200 Aviație de Bombardament – Sredny (aerodrom Belaya) din Regiunea Irkutsk. Acesta face parte din Divizia 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s