Aproximativ 1.800 de militari ruși execută exerciții tactice cu dublă partidă, în Caucazul de Nord

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 03.03.2020, aproximativ 1.800 de militari aparținând marilor unități de infanterie moto ale Armatei 58 arme întrunite dislocate în Cecenia, Osetia de Nord și Osetia de Sud au început executarea unor exerciții tactice cu dublă partidă la nivel companie.

“Personalul grupurilor tactice de nivel companie au fost alertate, după care, în compunera subunităților, au executat marșuri în raioanele de desfășurare a exercițiilor din poligoanele Tarsky, Dzartsemi, Gvardeets și Alpiysky”, se arată în comunicatul de presă.

Este planificat ca, în cadrul exercițiilor tactcie, grupurile să acționeze unul împotriva celuilalt, îndeplinind, prin rotație, rolul adversarului, în ofensivă și în apărare. În sprijinul subunităților de infanterie moto vor acționa elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

“În etapa finală a exercițiilor, vor fi executate trageri de luptă cu armamentele din dotarea tancurilor T-72B3 și T-90, mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-3 și BMP-2, aruncătoarelor de mine 2B14 Podnos, lansatoarelor multiple de proiectile reactive Tornado-G, transportoarelor blindate BTR-82A, precum și cu armamentul individual”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

Particularitatea exercițiilor constă în executarea de misiuni comune ale subunităților de tancuri, artilerie și infanterie moto, în condiții de teren muntos.

În total, la exercițiile care vor dura până pe 07 martie, participă aproximativ 1.800 de militari și 300 de unități de tehnică militară.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiile tactice cu dublă partidă la nivel companie participă subunități din cadrul Diviziei 42 Infanterie Moto – Khankala din Cecenia, Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz din Osetia de Nord și Bazei Militare 4 – Tskinvali din Osetia de Sud. Toate aceste structuri fac parte din organica Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Ținând cont de numărul participanților, se poate aprecia că numărul exercițiilor este de patru sau cinci.

Până în prezent, în timpul perioadei de instrucție de iarnă, în cadrul Armatei 58 arme întrunite au fost executate câteva zeci de exerciții tactice la nivel companie.

În perioada 03-07 februarie, în Caucazul de Nord, au fost executate opt exerciții tactice cu dublă partidă, la nivel companie, cu participarea unor subunități din cadrul Diviziei 42 Infanterie Moto – Khankala și Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz.

De asemenea, în perioada 17-21.02.2020, au fost executate alte cinci exerciții tactice cu dublă partidă, la nivel companie, cu participarea unor subunități de infanterie moto aparținând marilor unități și unități militare ale Armatei 58 arme întrunite, dislocate în Osetia de Nord, Cecenia și Osetia de Sud.

Începând cu 25.02.2020, în poligonul Dalny, subunități ale Brigăzii 136 Infanterie Moto – Buinaksk (Republica Daghestan) aparținând Armatei 58 arme întrunite au executat un exercițiu tactic cu dublă partidă, la nivel companie.

Probabil, începând din luna martie, activitățile desfășurate în teren de Trupele Regiunii Militare Sud vor crește în amploare și vor fi executate la nivelul eșalonului batalion.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s