Bombardiere strategice rusești Tu-160 au îndeplinit misiuni de realimentare în aer

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 03.03.2020, că echipaje ale avioanelor Tu-160 și Il-78 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au executat zboruri de instrucție, cu realimentarea aeronavelor în aer.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, avioanele au decolat pentru desfășurarea activităților de pe diverse aerodromuri din Federația Rusă. Durata totală a zborurilor a fost de aproximativ opt ore.

“Zborurile au fost executate într-o situație meteorologică dificilă, în condiții de vânt puternic”, se arată în comunicatul de presă.

Realimentarea avioanelor în aer a fost efectuată pe timp de zi și de noapte, la altitudini de peste 5.000 de metri și la viteze de aproximativ 600 de kilometri pe oră. În timpul procedurilor, distanța dintre avioane a fost mai mică de 30 de metri.

În total, la zborurile de instrucție au participat aproximativ 10 avioane ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

Realimentarea în aer reprezintă unul dintre cele mai complicate elemente ale pregătirii piloților. Aceasta permite creșterea razei de acțiune a aeronavelor și desfășurarea de misiuni, potrivit destinației, la distanțe mari de locurile de dislocare permanentă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice de tip Tu-160 aparțin unui regiment de aviație din compunerea Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune. Avioanele-cisternă Il-78 provin de la Regimentul 203 Aviație – Ryazan (aerodrom Dyagilevo).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu activitățile de realimentare în aer. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202033636-jHhlj.html.

Din material rezultă că, între aeronavele participante la activități s-a aflat avionul Aleksandr Novikov, număr de bord 12 roșu, număr de înregistrare RF-94109.

Începând de la sfârșitul anului 2018 și până în prezent, în baza unor materiale video, au fost identificate ca participând la activități de pregătire pentru luptă avioanele Tu-160 cu următoarele denumiri: Aleksandr Novikov, Vladimir Sudets, Vasili Reshetnikov, Pavel Taran, Vasili Seniko, Ivan Yarygin, Valery Chkalov și Nikolai Kuznetsov. Probabil că acestea sunt operaționale și în prezent. Cea mai activă aeronavă în această perioadă a fost Vasili Reshetnikov.

Aviația cu rază lungă de acțiune are în serviciul de luptă 16 avioane de tip Tu-160. De regulă, dintre aceste sunt operaționale 10-12 avioane. Forțele Aerocosmice mai dispun de încă un avion Tu-160, care nu participă la misiuni de luptă, fiind întrebuințat numai pentru prezentări și demonstrații.

În prezent, câteva dintre avioanele Tu-160 se află într-un proces de modernizare la versiunea Tu-160M. Cu siguranță între acestea se află aeronava Igor Sikorsky, număr de bord 14 roșu, număr de înregistrare RF-94103.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s