Avioane antisubmarin de tip Tu-142 ale Flotei ruse de Nord au îndeplinit misiuni de zbor deasupra Mării Negre

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 04.03.2020, că mai multe echipaje ale avioanelor antisubmarin de tip Tu-142 au participat la un curs de pregătire, cu durata de o săptămână, la Centrul de pregătire și întrebuințare în luptă al Aviației Forțelor Navale din localitatea Eisk (Ținutul Krasnodar).

În etapa finală a acestuia, piloții au desfășurat misiuni de realimentare în aer de la un avion-cisternă Il-78, în comun cu Aviația Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Echipajele avioanelor Tu-142 ale Flotei de Nord sunt pregătite pentru îndeplinirea misiunilor în zona maritimă îndepărtată, la diverse altitudini. Acestea desfășoară zboruri frecvente în Arctica, Oceanul Atlantic și Marea Mediterană.

Destinația de bază a avioanelor Tu-142 constă în căutarea și urmărirea submarinelor. Aeronavele de acest tip se pot afla în aer timp de câteva zeci de ore și pot desfășura misiuni autonome la distanțe mari de aerodromul de dislocare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Aviația Forțelor Navale ale Federației Ruse dispune de 12 avioane Tu-142MK/M3 și 10 avioane Tu-142MR. Acestea sunt împărțite în două escadrile, una în compunerea Flotei de Nord și una în cea a Flotei din Oceanul Pacific.

Escadrila 73 Aviație Antisubmarin a Flotei de Nord este dislocată în localitatea Fedotovo, pe aerodromul Kipelovo (Regiunea Vologda). Aceasta face parte din Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

Avioanele Tu-142 sunt aduse destul de rar în zona Mării Negre, pentru desfășurarea de activități de pregătire a piloților în cadrul centrului de la Eisk.

Misiunile de realimentare în aer deasupra Mării Negre au fost executate, probabil, pe 28.02.2020. Din partea FRMN, la acestea au participat echipaje ale avioanelor Su-30SM și Su-24M din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene.

Postul de televiziune Zvezda a publicat, pe 04.30.2020, un material video referitor la misiunile de realimentare în aer deasupra acvatoriului Mării Negre. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202034822-1b7BO.html.

Din material rezultă că avionul-cisternă Il-78 a efectuat peste 20 de realimentări în aer. La activități au participat cel puțin două avioane Su-30SM ale FRMN, numere de bord 45 și 47 albastre, și  două avioane Tu-142.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s