Două submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au început desfășurarea de activități de pregătire pe mare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.03.2020, în acvatoriul Mării Negre, echipajele a două submarine aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început desfășurarea de elemente ale misiunilor de curs, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Echipajele submarinelor diesel-electrice vor executa exerciții de conducere a navei și vor îndeplini algoritmi de scufundare la diverse adâncimi, în diverse moduri.

De asemenea, echipajele submarinelor vor îndeplini algoritmi de acțiune pentru conducerea navei în regim normal de marș sau în codiții de avarie, în timpul deplasării la suprafața apei, cu diverse viteze.

Misiunile de curs reprezintă un element obligatoriu în pregătirea echipajelor de submarine. Acestea fac parte din programul de pregătire al submarinului pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, în diverse situații, atat în mod individual, cât și în compunerea grupărilor navale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, echipajele submarinelor FRMN desfășoară misiuni de curs L-2, similare misiunilor de curs K-2 pentru navele de suprafață, care constau în desfășurarea de activități individuale de pregătire pentru luptă pe mare.

În prezent, în Marea Neagră se află trei submarine diesel-electrice Proiect 636.3 din compunerea Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Este vorba despre submarinele B-237 Rostov pe Don, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino. Alte două submarine, B-261 Novorossiysk și B-265 Krasnodar, se află în portul sirian Tartus, de unde participă la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației ruse din Marea Mediterană. Submarinul B-262 Stary Oskol se află în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt.

Ținând cont de faptul că submarinul B-271 Kolpino a revenit, pe 29.02.2020, la Sevastopol, după îndeplinirea de misiuni în serviciul de luptă, în acvatoriul Mării Negre, probabil cele două submarine aflate în prezent pe mare sunt B-237 Rostov pe Don și B-268 Veliky Novgorod.

Trebuie spus faptul că în cadrul FRMN, pentru deservirea celor șase submarine Proiect 636.3, au fost create două echipaje suplimentare, ceea ce înseamnă că Brigada 4 Submarine dispune de opt echipaje pentru acestea. Măsura a fost necesară din cauza misiunilor îndelungate pe care submarinele sunt nevoite să le îndeplinească în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane. Acest lucru necesită rotirea submarinelor la un anumit interval de timp. Din cauza regulilor de tranzitare a Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, care nu permit trecerea liberă a submarinelor, de exemplu, submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino au îndeplinit misiuni de peste un an și jumătate în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Surse: mil.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s