Nave de luptă ale FRMN au executat lansări de rachete și trageri de artilerie în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.03.2020, un detașament de nave aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un exercițiu special de apărare a obiectivelor din zona activităților economice maritime ale Federației Ruse, în acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei, în poligoane maritime de instrucție.

Echipajele navelor au desfășurat elemente comune de navigație și de manevrare în luptă, în compunerea grupărilor tactice, au executat exerciții de comunicații, precum și de luptă antisubmarin și de apărare antiaeriană a detașamentului de nave pe timpul traversării mării.

În etapa finală a exercițiului, echipajele navelor de luptă ale FRMN au executat lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene, cu ajutorul complexelor de artilerie și de rachete antiaeriene.

La exercițiu au participat cinci nave de luptă și vedete ale FRMN, între care nava pe pernă de aer Samum, vedetele purtătoare de rachete Shuya și R-60, precum și nava antisubmarin Kasimov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este de remarcat faptul că la exercițiu nu a participat nicio platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Navele și vedetele participante sunt dintre navele vechi, care se aflau în dotarea FRMN și înainte de anul 2014.

Exercițiul a fost executat în contextul lipsei din Marea Neagră a principalelor nave de luptă operative ale FRMN, respectiv cele trei fregate Proiect 11356 (Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov).

De asemenea, în Marea Neagră nu se află decât trei din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, respectiv Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino. Două dintre acestea desfășoară activități de pregătire pe mare, probabil Rostov pe Don și Veliky Novgorod.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s