În cadrul Trupelor Cosmice ale Federației Ruse, a fost executat un antrenament de desfășurare a sistemului de conducere

Grupul de asigurare informațională al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 09.03.2020, că, sub conducerea comandantului Armatei 15, general locotenent Andrei Vyshinsky, a fost executat primul antrenament din anul 2020 de desfășurare a sistemului de conducere al acestei armate.

În timpul antrenamentului, au fost desfășurate activități prioritare de ridicare a nivelului de pregătire pentru luptă și de verificare a capacității schimburilor de serviciu de a transmite comenzile de conducere către marile unități și unități subordonate.

La exercițiu au participat peste 70 de schimburi de serviciu din punctele de comandă (punctele de conducere) și nodurile de comunicații ale Armatei 15, Centrului principal de avertizare asupra unui atac cu rachete, Centrului principal pentru controlul spațiului cosmic și Centrului principal experimental cosmic, aflate în serviciul de luptă pe întreg teritoriul Federației Ruse.

În cadrul bilanțului exercițiului, colonelul Anton Ogolev a remarcat înaltul profesionalism manifestat de comandantul forțelor de serviciu ale Centrului principal de avertizare asupra unui atac cu rcahete și de comandantul Centrului Radiotehnic Independent dislocat în Regiunea Leningrad.

Pe parcursul anului 2019, în cadrul Armatei 15 au fost executate patru exerciții de desfășurare a sistemului de conducere a trupelor, sub conducerea diverselor organe de conducere militară.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Armata 15 – Moscova a Forțelor Aerocosmice cu destinație specială (OSNAZ) are ca misiune conducerea grupării orbitale de aparate cosmice, detectarea lansărilor de rachete balistice intercontinentale și monitorizarea spațiului din apropierea Pământului. Aceste acțiuni se desfășoară cu ajutorul stațiilor de radiolocație incluse în sistemul de avertizare asupra unui atac cu rachete de tip Voronezh, Dnepr, Daryal și Volga, precum și a complexului radio-optic Krona din Republica Karachay-Cerkessia și a complexului opto-electronic Okno din Republica Tadjikistan.

În compunerea armatei se află Centrul principal experimental cosmic G.S. Titov din Krasnoznamensk, Centrul principal de avertizare asupra unui atac cu rachete și Centrul principal de cercetare a spațiului cosmic, precum și structurile aflate în subordinea acestora.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s