În cadrul FRMN, a fost desfășurat un exercițiu de organizare a pregătirii de urgență a navelor pentru luptă și marș

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.03.2020, pe navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) aflate în punctele de dislocare de la Sevastopol și Novorossiysk a fost executat un exercițiu de organizare a pregătirii de urgență pentru luptă și marș.

Pe timpul exercițiului, au fost desfășurate activități ale personalului din posturile de luptă și punctele de comandă ale navelor, în urma primirii semnalului de alertă, pentru ieșirea din punctele de dislocare și pregătirea armamentelor pentru respingerea atacurilor mijloacelor aeriene ale adversarului convențional.

Echipajele navelor au îndeplinit acțiuni practice de pregătire de urgență a acestora pentru luptă și marș, au verificat mecanismele complexelor de artilerie și rachete și au exersat ordinea acțiunilor pentru ieșirea din punctele de dislocare.

Modul de organizare a pregătirii navelor pentru intrarea în serviciul de luptă a fost verificat de ofițeri din cadrul Direcției pregătire pentru luptă a FRMN.

La exercițiu au participat echipajele navelor mici purtătoare de rachete Ingushetia, Orekhovo-Zuevo și Vyshniy Volochek, navei de patrulare Vasili Bykov, vedetelor purtătoare de rachete Shuya, Naberezhnye Chelny și R-60, precum și echipajele dragoarelor și navelor mici antisubmarin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul a avut ca scop testarea capacității de reacție a navelor de luptă la apariția unor situații de urgență.

Este de remarcat faptul că între navele participante se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Celelalte 10 platforme de acest tip, între care se află șase submarine, desfășoară activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră sau în estul Mării Mediterane. Unul dintre submarine, Stary Oskol, se află în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s