Concernul Almaz-Antey a predat Ministerului rus al Apărării, în avans, un regiment de rachete antiaeriene S-400

Concernul aerocosmic Almaz-Antey a anunțat că, pe 12.03.2020, a predat, în avans, Ministerului rus al Apărării primul regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf din acest an. Ceremonia oficială s-a desfășurat pe teritoriul poligonului Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

“Am predat beneficiarului, în avans, primul complet de nivel regiment de tip S-400 Triumf din acest an. Testele de predare-primire s-au desfășurat cu succes”, a declarat directorul general al concernului, Yan Novikov.

Potrivit precizărilor acestuia, în conformitate cu cerințele beneficiarului, în timpul predării către reprezentanții Ministerului Apărării, tehnica a fost scoasă în poligon, unde au fost desfășurate activități de escortare a unor ținte aeriene reale.

S-400 Triumf (SA-21 Growler în clasificare NATO) este un sistem rusesc de rachete antiaeriene, cu rază medie și mare de acțiune. Acesta este destinat pentru distrugerea mijloacelor de atac aerian și de cercetare (inclusiv a aparatelor de zbor dezvoltate pe baza tehnologiei stealth), în condiții de foc intensiv și contraacțiune electronică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat reprezentanții ruși, în anul 2020, sistemele de rachete antiaeriene S-400 vor fi dislocate în Regiunea Militară Centru și în Arctica.

În centrul Federației Ruse este planificată reînzestrarea Regimentului 185 Rachete Antiaeriene – Berezovsky (Ekaterinburg) și a Regimentului 568 Rachete Antiaeriene – Samara. Ambele regimente fac parte din structura Diviziei 76 Apărare Antiaeriană – Samara a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg. În prezent, acestea sunt structurate în două divizioane de rachete S-300PS (16 instalații de lansare) și vor primi câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400.

La sfârșitul anului 2019, a fost dotat cu sisteme S-400 Triumf Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka (Raionul Tosnensky, Regiunea Leningrad) din cadrul Diviziei 2 Apărare Antiaeriană a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Regimentul, care a intrat în serviciul de luptă pe 15 februarie 2020, a primit în înzestrare patru divizioane de rachete antiaeriene S-400.

În ultimii ani, concernul aerocosmic Almaz-Antey a livrat Ministerului Apărării câte patru regimente de rachete antiaeriene S-400 pe an.

În total, începând din anul 2007, Forțele Armate ale Federației Ruse au primit 65 de divizioane de rachete antiaeriene S-400. În prezent, complexele de rachete S-400 se află în dotarea a 27 de regimente de rachete antiaeriene, inclusiv regimentul de rachete antiaeriene al Grupului 555 Aviație din Siria, și a două centre de instrucție.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s