În sudul Federației Ruse, a fost executat un exercițiu de luptă împotriva virusurilor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.03.2020, subunități aparținând regimentului de protecție de radiații, chimică și biologică (RCB) au executat un exercițiu de luptă împotriva virusurilor. Militarii au înlăturat efectele unei situații de urgență apărute în Regiunea Volgograd.

“Subunități din cadrul regimentului au desfășurat activități de cercetare RCB, au instalat noua stație universală de prelucrare specială și au efectuat degazarea, decontaminarea și dezinfecția personalului, armamentelor și tehnicii militare”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Regiunii Militare Sud au precizat că militarii, cu ajutorul noilor categorii de armamente și tehnică militară, și-au îndeplinit cu suscces misiunile încredințate.

În total, la lichidarea virusurilor au participat peste 300 de militari și peste 20 de unități de tehnică specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Regimentului 39 Protecție RCB – Oktyabrsky (Regiunea Volgograd) al Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Trupele de Protecție RCB ale Regiunii Militare Sud includ o brigadă la nivelul Trupelor regiunii și câte un regiment pentru fiecare din cele trei armate de arme întrunite. De asemenea, brigăzile de infanterie moto dispun de câte o companie de protecție RCB, iar regimentele de infanterie moto și de tancuri din cadrul diviziilor de câte un pluton de protecție RCB.

Probabil, exercițiul a fost organizat pe fondul pandemiei de coronavirus. În acest fel, Forțele Armate ale Federației Ruse se adaptează la noile amenințări, inclusiv de natură non-militară.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s