Federația Rusă a început să grupeze la Sevastopol fostele nave ale Forțelor Navale ale Ucrainei

Sursa a informat că, pe 12.03.2020, în ziua “primăverii Crimeii”, la zidul-dană din Golful Inzhenernaya din Sevastopol a început formarea unei grupări de nave, care au aparținut anterior Forțelor Navale ale Ucrainei.

Prima navă ancorată la dană a fost nava mare de cercetare Slavutici, Proiect 12884. După aceasta a urmat nava mare de desant Konstantin Olshansky, Proiect 775.

Este pentru prima dată de la integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă când navele sunt aduse în acest loc. Până în anul 2014, dana vecină a reprezentat locul de dislocare permanentă al acestor nave, în compunerea Forțelor Navale ale Ucrainei.

Acest fapt înseamnă oare că Federația Rusă se pregătește să predea navele Ucrainei?

Este interesant faptul că navele au fost aduse la așa-numita “dană de luptă” a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete a Bazei Navale Crimeea. Cu o zi înainte, de aici au ieșit navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În momentul preluării Crimeii, în perioada februarie-martie 2014, militarii ruși au reținut toate navele ucrainene aflate în acel moment în peninsulă, respectiv 72 de nave și vedete de luptă și auxiliare. Până în primăvara anului 2015, Federația Rusă a predat Ucrainei 43 de nave și vedete, iar restul au fost păstrate. Deși fostele nave ucrainene au fost introduse în dotarea FRMN, acestea nu au fost întrebuințate niciodată, fiind menținute în rezervă.

Așa cum am mai scris pe acest blog, consider că Federația Rusă a reținut cele mai importante nave ucrainene, inclusiv submarinul Zaporozhie, nu pentru că ar fi avut nevoie de ele sau pentru că intenționa să le folosească, ci pentru a slăbi Forțele Navale ale Ucrainei.

În prezent, fostele nave ucrainene nu mai sunt operaționale și se află într-un stadiu avansat de degradare. Acestea pot fi restituite părții ucrainene fără probleme, deoarece costurile restaurării acestora sunt atât de mari, încât ar fi mai ieftin să se construiască sau să se achiziționeze alte nave noi. În acest fel, ele nu vor aduce niciun aport la o eventuală întărire a Forțelor Navale ale Ucrainei.

În consecință, se poate aprecia că, Federația Rusă, într-un gest de bunăvoință față de conducerea actuală a Ucrainei, ar putea restitui navele reținute în Peninsula Crimeea.

În ceea ce privește Golful Inzhenernaya din Sevastopol, trebuie spus faptul că în acesta se află dana numărul opt a FRMN. Până în anul 2014, dana era folosită în comun de FRMN și Forțele Navale ale Ucrainei.

Sursa: balabin-1712.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s