În cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu tactic de zbor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.03.2020, echipaje ale avioanelor de vânătoare și de bombardament din cadrul regimentului de aviație de asalt, precum și echipaje ale avioanelor și elicopterelor regimentului de aviație mixtă aparținând Aviației și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat faza activă a unui exercițiu tactic de zbor, cu îndeplinirea de misiuni de luptă, în poligoane de pregătire din Republica Crimeea.

În timpul primei etape a exercițiului, echipajele avioanelor și elicopterelor au desfășurat activități de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul adversarului convențional și de redislocare a acesteia pe aerodromuri de rezervă.

În cea de-a doua etapă, piloții avioanelor Su-24M și Su-30SM au executat lansări de rachete nedirijate și bombardamente asupra unor ținte terestre și maritime, iar echipajele avioanelor antisubmarin și elicopterelor au desfășurat misiuni de căutare a unui submarin al adversarului convențional. În același timp, piloții Aviației de Transport au desfășurat activități de instrucție privind transportul și desantarea mărfurilor.

La exercițiul tactic de zbor au participat echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR, bombardierelor de front Su-24M, avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM, avioanelor de transport An-26, avioanelor amfibie antisubmarin Be-12, precum și elicopterelor Mi-8 și Ka-27. În total, au fost implicate 20 de unități de tehnică de aviație din compunerea Aviației și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiul tactic de zbor desfășurat în Crimeea au participat toate structurile Aviației navale a FRMN.

Avioanele de vânătoare Su-30SM, bombardierele de front Su-24M și avioanele de cercetare Su-24MR aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki. În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație dotată cu 12 avioane Su-30SM și o escadrilă dotată cu 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Avioanele antisubmarin Be-12, avioanele de transport An-26 și elicopterele Mi-8 și Ka-27 aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha. Acesta dispune de o escadrilă de aviație (Be-12 și An-26) și o escadrilă de elicoptere (Mi-8 și Ka-27). De asemenea, în organica regimentului se mai află o escadrilă de aparate de zbor fără pilot.

Pe 16 martie, avioane și elicoptere din cadrul celor două regimente ale Aviației navale a FRMN au verificat sistemul de apărare antiaeriană al Peninsulei Crimeea, îndeplinind rolul de ținte de control pentru complexele de rachete antiaeriene S-400 și Pantsir.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s