Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră a desfășurat exerciții în Marea Mediterană

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, fregata Amiral Essen, dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr, a desfășurat o luptă de instrucție cu nave ale adversarului în Marea Mediterană.

“În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul fregatei și-a perfecționat tactica de ducere a luptei de către o navă în mod individual cu nave de suparfață ale adversarului convențional și a desfășurat activități de organizare a apărării antiaeriene a navei”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor sale, în timpul exercițiului, a fost exersată și executarea bruiajului cu ajutorul complexului de război electronic, în cadrul misiunilor de respingere a atacului cu rachete al adversarului convențional.

“Echipajul elicopterului Ka-27PL dislocat pe fregată a efectuat un antrenament planificat, în timpul căruia a îndeplinit misiuni de organizare a căutării și urmăririi unui submarin”, a spus Rulev.

Acesta a menționat că fregata va continua să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană.

După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, în estul Mării Mediterane acționează, pe baze permanente, o escadră rusă. În compunerea acesteia se află până la 15 nave de luptă și auxiliare.

Fregatele rusești, precum și submarinele diesel-electrice din compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană au executat mai multe atacuri cu rachete de tip Kalibr asupra luptătorilor de pe teritoriul Siriei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află șase platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul FRMN. Este vorba despre toate cele trei fregate Proiect 11356 (Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov), nava de patrulare Dmitri Rogachev (Proiect 22160), precum și submarinele Novorossiysk și Krasnodar (Proiect 636.3).

Escadra rusă din Marea Mediterană a fost întărită recent, în urma tensionării situației din Provincia Idlib din nordul Siriei.

Fregata Amiral Essen se află în Marea Mediterană de la sfârșitul lunii decembrie 2019. În mod normal, aceasta ar trebui să revină la Sevastopol. O decizie în acest sens va fi luată, probabil, ținând cont de evoluția situației de securitate din regiune.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s