Parașutiștii ruși au apărat litoralul Crimeii împotriva debarcării desantului maritim al adversarului

Departamentul asigurare informațională din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.03.2020, în Crimeea, subunități de desant-asalt aparținând marii unități din Novorossiysk au desfășurat activități de apărare a litoralului, distrugând adversarul convențional.

Anterior, în cadrul fazei finale a axercițiului de comandament și stat major desfășurat cu marea unitate de desant-asalt din Novorossiysk, conducerea Trupelor de Desant Aerian a decis apărarea litoralului în poligonul Opuk, pentru împiedicarea debarcării desantului maritim al adversarului convențional.

Cu sprijinul aviației, al subunităților de artilerie și de tancuri, parașutiștii au respins toate încercările formațiunilor înarmate ilegale de a pătrunde în adâncimea apărării.

Adversarul a fost distrus de focul executat cu armamentele din dotarea tancurilor, artileriei, precum și cu armamentul individual de tragere și aruncătoarele de grenade. Focul de sprijin a fost executat în toate etapele luptei în defensivă, cu întrebuințarea complexelor de cercetare și asalt, în cooperare cu Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre, precum și în cadrul sistemului de cercetare și foc, în cooperare cu artileria. Subunitățile aflate în defensivă au respins atacul formațiunilor înarmate ilegale și nu au permis debarcarea desantului maritim pe litoral. Marea unitate de desant-asalt și-a îndeplinit misiunile încredințate, fiind apreciată de conducerea Trupelor de Desant Aerian.

La exercițiu au participat peste 1.500 de militari, peste 300 de unități de tehnică militară, precum și 15 avioane Il-76MD ale Aviației Militare de Transport și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră. În mod suplimentar, au fost întrebuințate aproximativ 50 de unități de armamente și aruncătoare de mine, precum și elicoptere de transport și luptă Mi-8AMTȘ.

Forțele și mijloacele participante la exercițiu vor reveni, pe 21.03.2020, în punctele de dislocare permanentă din Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și din Crimeea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la activitățile desfășurate pe litoralul Peninsulei Crimeea. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202032102-tMteS.html.

Exercițiul de comandament și stat major s-a desfășurat începând cu 17.03.2020, sub conducerea comandantului Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general colonel Andrei Serdiukov. Activitățile au fost desfășurate în poligoanele Opuk din Crimeea și Kamyshinsky din Regiunea Volgograd, cu participarea unor subunități aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte) – Novorossiysk și Brigăzii 86 Desant-Asalt – Kamyshin.

În cadrul exercițiului, pe 18.03.2020, în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea au fost desantate forțe și mijloace ale diviziei din Novorossiysk (600 de militari și nouă mașini de luptă ale desantului BMD-2), cu ajutorul a 15 avioane Il-76MD, care au decolat de pe aerodromurile Kirovsky din Crimeea și Krasnodar și Armavir din Ținutul Krasnodar.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s