În anul 2020, în sudul Federației Ruse, vor fi formate o divizie de infanterie moto și două brigăzi de rachete

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, pe 20.03.2020, că, în anul 2020, în Regiunea Militară Sud, vor fi formate o divizie de infanterie moto și două brigăzi de rachete.

“În acest an, în Regiunea Militară Sud, sunt planificate 46 de acțiuni organizatorice, inclusiv formarea unei divizii de infanterie moto și a două brigăzi ale Trupelor de Rachete și Artilerie”, a precizat Șoigu la ședința Colegiului Ministerului rus al Apărării.

Acesta a menționat că “în ajunul sărbătoririi a 75 de ani de la sfârșitul Marelui Război Patriotic, a fost încheiată formarea legendarei Divizii 150 Infanterie Moto, al cărui drapel de luptă a devenit unul dintre simbolurile Marii Victorii”.

Potrivit declarațiilor ministrului, în marile unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud, “anul trecut au fost livrate peste 1.200 de unități de tehnică nouă și modernizată, iar în acest an vor intra de trei ori mai multe”.

Ministrul a anunțat, de asemenea, că deja au început pregătirile pentru exercițiul de amploare Caucaz-2020.

“În acest an, sunt planificate 105 exerciții cu dublă partidă. De asemenea, pe teritoriul Regiunii Militare Sud, se va desfășura exercițiul de amploare Caucaz-2020. Pregătirile pentru acesta deja au început”, a spus Șoigu.

Potrivit declarațiilor sale, în anul 2019, în Regiunea Militară Sud, au fost executate peste 550 de exerciții tactice și de comandament și stat major. Mai mult de o treime dintre acestea, au implicat participarea statelor majore ale apărării teritoriale din subiecții Federației Ruse și reprezentanților întreprinderilor Complexului Militar Industrial.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimii ani, în Regiunea Militară Sud au fost formate două divizii de infanterie moto.

Este vorba, în primul rând, despre Divizia 42 Infanterie Moto – Khankala a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz. Aceasta a fost înființată, în perioada 2016-2017, prin reorganizarea brigăzilor 8, 17 și 18 infanterie moto din Cecenia. Pe baza acestora, în cadrul diviziei au constituite trei regimente de infanterie moto (291, 70 și 71), dislocate în localitățile Borzoi, Shali și Kalinovskaya.

De asemenea, în compunerea Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk, a fost înființată Divizia 150 Infanterie Moto – Novocerkassk. Formarea diviziei a început în anul 2016, prin redislocarea Brigăzii 33 Infanterie Moto, și s-a încheiat pe 01.12.2019, prin operaționalizarea ultimului regiment de infanterie moto al diviziei.

Reprezentanții militari ruși au anunțat inițial că, la sfârșitul anului 2018, în compunerea Armatei 58 arme întrunite va începe formarea altor două divizii de infanterie moto, pe baza brigăzilor 19 și 136 infanterie moto din Vladikavkaz și Buinaksk. Potrivit precizărilor acestora, în cadrul procesului de formare a celor două divizii, lângă Vladikavkaz urmau să fie reparate și reînființate o serie de orășele militare, iar în localitatea Mozdok să fie formată o mare garnizoană militară.

Probabil, anunțul ministrului rus al apărării privind înființarea, în anul 2020, a unei divizii de infanterie moto, se referă la procesele prezentate mai sus. Fie s-a decis formarea unei singure divizii de infanterie moto din cele două brigăzi, care va fi operaționalizată la sfârșitul anului 2020, fie în acest an va fi formată doar una dintre divizii, iar cea de-a doua va fi constituită în anii următori.

În ceea ce privește înființarea celor două brigăzi de rachete, lucrurile snt puțin mai complicate. Probabil una dintre brigăzi este Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk. Aceasta este dotată cu rachete Iskander și este posibil să fie operaționalizată integral începând cu 01.12.2020.

În mod normal, odată cu formarea brigăzii de rachete a Armatei 8 arme întrunite ar fi trebuit să se incheie reorganizarea Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud, fiecare din cele trei armate dispunând de câte o brigadă de rachete. Singura variantă plauzibilă pentru cea dea doua brigadă ar fi reprezentată de formarea în Crimeea a unei brigăzi de rachete Iakander pentru Corpul 22 Armată – Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră. O măsură de acest gen a fost luată în Regiunea Kaliningrad, unde a fost formată Brigada 152 Rachete – Cherniakhovsk pentru Corpul 11 Armată – Kaliningrad al Flotei ruse din Marea Baltică.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s