Complexe de rachete antiaeriene Buk-M3 din sudul Federației Ruse au executat trageri în poligonul Kapustin Yar

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.03.2020, echipaje ale noilor complexe de rachete antiaeriene Buk-M3 ale Armatei 58 arme întrunite au executat trageri practice de luptă în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

Subunitățile de rachete antiaeriene au executat lansări de rachete cu complexele Buk-M3 asupra unor ținte de mare viteză, care au imitat aviația operativ-tactică a adversarului convențional. În total, au fost distruse aproximativ 10 ținte.

Pentru crearea unei situații cât mai apropiate de realitate, au fost întrebuințate rachete-țintă de mare viteză de tip Saman, care au evoluat la o distanță de peste 100 de kilometric. Tragerile de luptă au fost efectuate în regim normal, fiind verificate toate sistemele complexelor, care au funcționat în cazul întrebuințării la diferite altitudini, de la foarte mici la foarte mari (până la 16.000 de metri), împotriva unor diverse tipuri de ținte, în condiții de suprimare a mijloacelor de radiolocație.

După executarea lansărilor practice, personalul și tehnica militară vor efectua un marș combinat în punctul de dislocare permanentă din Osetia de Nord. În total, eșalonul militar va parcurge, pe calea ferată, aproximativ 1.000 de kilometri.

Complexul multifuncțional de rachete antiaeriene Buk-M3 are o mobilitate mare și este destinat pentru distrugerea aparatelor de zbor de toate tipurile, a țintelor terestre de contrast radio și a țintelor de la suprafața apei, în condiții de foc intensiv și contraacțiune radioelectronică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete antiaeriene Buk-M3 aparțin Brigăzii 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz, din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a Regiunii Militare Sud.

Complexul de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune 9K317M Бук-M3 este destinat Forțelor Terestre. Acesta a fost introdus în înzestrarea trupelor începând din anul 2016, fiind livrate câte trei complete de nivel brigadă pe an. Un complet de brigadă include două divizioane, dotate cu opt instalații de lansare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s